FC Nordsjælland wint Future Cup 2023 na ruime zege op Ajax O17

door Brent Tomassen 694

Ajax O17 heeft in de finale van de Future Cup een pijnlijke nederlaag geleden tegen FC Nordsjælland O17. De Deense debutant op het jeugdtoernooi overklaste de Amsterdammers op alle vlakken en won daardoor de elfde editie van de Future Cup.

FT | Ajax O17 - FC Nordsjælland O17 (0-3)

Ajax O17 begon nog goed aan de finale en kreeg binnen de minuut een enorme kans via Kayden Wolff. Don O’niel verstuurde een schitterende steekpass dwars door de Deense defensie en Wolff kwam één-op-één met doelman Lucas Martin. De inzet van de linksbuiten van Ajax O17 kon genoeg worden vertraagd, waarna de bal op de binnenkant van de paal rolde.

Direct hierna kregen de Deense bezoekers tee kansen. Eerst kon Prince Amoako uithalen na een voorzet vanaf recht, maar hij raakte de bal verkeerd. Drie minuten later was het wel raak. Balder Magui werkte een voorzet vanaf links achter Tommy Steford: 0-1.

Ajax O17 leek aangeslagen en wist geen raad met het goede spel van FC Nordsjælland. Amoako profiteerde van goed drukzetten, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal fraai via de binnenkant van de paal binnen: 0-2. Ajax O17 probeerde wel iets te creëren, maar verder dan een kopkans van O’niel en een wild overgechoten rebound van Jan Faberski kwam het niet. Vier minuten na deze kansen werd het ook nog eens 0-3. Oliver Bødker kon een hoekschop makkelijk binnenkoppen na slecht dekken van de ploeg van Yuri Rose.

De wedstrijd leek gespeeld met een 0-3 ruststand en dat was te zien aan de tweede helft, waarin weinig gebeurde. Shedrach Ebite kreeg de kans op een eretreffer, maar hij kwam net niet bij een voorzet van Yasser el Aissati. Hierna kon invaller Levy Zacharia Nene nog voor 0-4 zorgen, maar zijn schot belandde in het zijnet. In de slotfase kreeg verdediger Markus Walker nog een dot van een kans, maar Setford kon redden. Zodoende won FC Nordsjælland de Future Cup 2023.