Oranje O16 met ruime cijfers langs Japan, Oranje O17 hard onderuit tegen Portugal

door Jari Perridon 2

Bron AS

Oranje O16 met ruime cijfers langs Japan, Oranje O17 hard onderuit tegen Portugal

door Jari Perridon 2

Bron AS

Laatst geüpdatet

Oranje O16 en Oranje O17 kwamen afgelopen weekend beide in actie tegen Japan (6-2) en Portugal (6-0). De O16 komt in actie op het vierlandentoernooi, terwijl de O17 meedoet aan de Algarve Cup. Het O16-team van Pieter Schrassert Bert reisde met zes Ajacieden af naar Portugal en ook het O17-team van Alexander Palland nam zes Ajacieden mee.

Na de flinke nederlaag nederlaag tegen Portugal van afgelopen vrijdag (6-2), wist de O16 zich op zondag te herpakken tegen Japan met een 6-3 overwinning. Aan Nederlandse zijde was Emre Ünuvar de grote man met twee doelpunten, maar na de rust bleek dat hij op de bank plaats had genomen. Ook invaller Eternal Barron wist het net te vinden. Aanvoerder van Oranje O16 Sean Steur werd na 67 minuten naar de kant gehaald, Thijmen Romers verving hem. Levi Acheampong bleef de hele wedstrijd op de bank zitten. Op woensdag neemt de O16 het in het laatste duel van het toernooi op tegen Duitsland.

Oranje O17

Op de Algarve Cup speelde de O17 zijn eerste wedstrijd op het toernooi. De wedstrijd verliep iets anders dan verwacht. Het elftal van Palland ging er met 6-0 vanaf tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. Aan de aftrap van het duel verschenen vier Ajacieden in de basis. Keeper Aymean El Hani pakte bij een 3-0 stand nog een penalty, maar tevergeefs. De rebound werd door de spits van de Portugezen binnen gewerkt voor zijn hattrick.

Het eerste half uur leek de wedstrijd nog redelijk in balans, maar na de 1-0 van Portugal ging het erg snel en ging Oranje met een 4-0 achterstand rusten. De talenten van Portugal leken op alle vlakken beter. Palland heeft zijn spelers naar het verschil in niveau gevraagd en kreeg duidelijk antwoord: 'Deze weerstand komen we in de Nederlandse competitie niet tegen.' Voor de O17 staan nog twee wedstrijden op het programma. Op maandag staat om 11.00 uur het duel met Duitsland op het programma en wordt er op woensdag om 11.00 uur gespeeld tegen de talenten uit Spanje.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.