Ajax sluit bouwcontracten af voor project De Nieuwe Toekomst

door Bart Veenstra 122

Bron Ajax.nl

Ajax sluit bouwcontracten af voor project De Nieuwe Toekomst

door Bart Veenstra 122

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een akkoord bereikt met Kondor Wessels Amsterdam en Van Geemen GWW uit Purmer. Deze twee bouwondernemingen zullen Ajax gaan helpen met de realisatie van een deel van het nieuwe Sportcomplex de Toekomst. Dit valt te lezen op Ajax.nl.

Vanaf 2024 start Ajax met de eerste fase van de herontwikkeling van het sportcomplex. Hieronder valt de bouw van een aantal nieuwe gebouwen, net als de aanleg van velden en technische installaties op het huidige terrein. Kondor Wessels Amsterdam, dat onderdeel is van VolkerWessels, heeft de opdracht gekregen voor de bouw van faciliteiten voor de A-selectie, het energiegebouw en faciliteiten voor de afdeling Velden en Terreinen.

Van Geemen GWW wordt verantwoordelijk voor de aanleg van het nieuwe terrein en de ondergrondse infrastructuur. De beoogde opleverdatum van beide projecten staat op medio 2025, zo laat Ajax weten aangaande het project De Nieuwe Toekomst.

Hendriks aan het woord

Maurits Hendriks, de Chief Sports Officer, reageert op de samenwerkingen. 'Het huidige trainingscomplex voldoet al langer niet meer aan deze tijd. Een nieuw en moderner sportcomplex is een belangrijke voorwaarde om topprestaties in de komende jaren te waarborgen.'

'De Nieuwe Toekomst komt in fases tot wasdom en we kijken reikhalzend uit naar de eerste stap. Daarnaast hebben we als Ajax hoge duurzaamheidsdoelstellingen. Met het realiseren van een hoogwaardig duurzaam sportcomplex nemen we, als Ajax, hier binnen het voetballandschap een voortrekkersrol in', aldus Hendriks, die zelf per 1 maart zal vertrekken bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.