Ajax betrekt bewoners in de omgeving bij activiteiten op De Nieuwe Toekomst

door Roemer Smid 18

Bron Ajax.nl

Ajax betrekt bewoners in de omgeving bij activiteiten op De Nieuwe Toekomst

door Roemer Smid 18

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax wil bewoners van De Nieuwe Kern, een woonwijk grenzend aan het sportcomplex, betrekken bij activiteiten op De Nieuwe Toekomst, zo valt te lezen in het jaarverslag 2022/23 van de club. De bouw van het nieuwe sportcomplex van Ajax is inmiddels begonnen. Tijdens de bouwfase blijft het gebied beschikbaar voor trainingen en wedstrijden.

Naast De Nieuwe Toekomst wordt De Nieuwe Kern aangelegd: een woonwijk met 5000 woningen. Ajax wil de nieuwe buurt nauw betrekken. 'Denk aan het organiseren van een jaarlijkse burendag en het eenmaal per jaar beschikbaar stellen van enkele velden voor omwonenden. Op scholen in de buurt gaat de Ajax Foundation diverse activiteiten organiseren, zoals Life Skills & Clinics, Ajax Fair Play-workshop en het S’Cool-project. Daarnaast gaat Ajax samenwerken met amateurverenigingen in Ouder-Amstel.'

De Toekomst blijft tijdens verbouwing beschikbaar voor trainingen en wedstrijden

De Nieuwe Toekomst krijgt een ministadion en Ajax meldt dat de spelers, staf en bezoekers zo min mogelijk last krijgen van de verbouwing. 'Op het huidige P2 wil Ajax een ministadion en twee extra velden realiseren. De uitwerking en mogelijkheden daarvan zijn in onderzoek. Tijdens de verschillende bouwfases van De Nieuwe Toekomst blijft het terrein beschikbaar voor de trainingen, wedstrijden en als oefenruimte. We streven naar een minimale impact voor de spelers, staf, bezoekers en omgeving en nemen alle veiligheidsmaatregelen in acht.'

Voor gebouw 'gebouw A' ligt al een ontwerp klaar (bekijk het ontwerp hier). Het ontwerp voor 'gebouw B' moet eind 2023 af zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.