Ajax gaat samenwerking aan met Braziliaanse Club Athletico Paranaense

door Bart Veenstra 132

Bron Ajax.nl

Ajax gaat samenwerking aan met Braziliaanse Club Athletico Paranaense

door Bart Veenstra 132

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax gaat een samenwerking aan met het Braziliaanse Club Athletico Paranaense uit Curitiba. Dat laat de Amsterdamse club weten in zijn jaarverslag (link via Ajax.nl) over het boekjaar 2022/23. Ajax werkt ook al samen met CF Pachuca uit Mexico en met Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten.

In het jaarverslag laat Ajax het volgende weten: 'Na diverse gesprekken en voorbereiding in het seizoen 2022/2023 start Ajax vanaf het nieuwe seizoen een samenwerking met Club Athletico Paranaense uit Curitiba', schrijft Ajax. De Braziliaanse club bestaat al sinds 1924 en kent een rijke traditie in Zuid-Amerika.

Athletico Paranaense staat bekend om zijn eigen trainingsmethodologie en sterke jeugdopleiding, zo meldt Ajax verder. De samenwerking tussen Ajax en de Braziliaanse club bestaat uit het uitwisselen van kennis en deskundigheid op gelijkwaardige basis. In 2022 bereikte Athletico Paranaense nog de finale van de Copa Libertadores, ook wel de Zuid-Amerikaanse Champions League genoemd.

CF Pachuca en Sharjah FC

Ajax werkt sinds augustus 2022 samen met CF Pachuca. Het doel van deze samenwerking is kennis en ervaring uitwisselen bij het opleiden van talenten. In het afgelopen seizoen (2022/23) heeft Ajax in Mexico enkele (praktijk)sessies verzorgd voor de coaches en stafleden van CF Pachuca. Daarnaast hebben ook twee spelers van de club stage gelopen bij Jong Ajax.

Met Sharjah FC werkt Ajax sinds 2020 samen. Het doel van deze samenwerking is nog altijd om de grootste talenten (zowel coaches als spelers) van de Verenigde Arabische Emiraten een stap verder te brengen om uiteindelijk de beste jeugdopleiding van het land te worden. Vier stafleden van Ajax zijn dan ook fulltime werkzaam in deze jeugdopleiding. De eerste resultaten zijn zichtbaar, zo meldt Ajax: in de nationale selectie van O16 van de VAE bevinden zich zes spelers van Sharjah FC. Medio 2023 werd de samenwerking tussen Ajax en Sharjah FC met drie seizoenen verlengd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.