Ajax wil toptalent Steur zo snel mogelijk contracteren

door Bram Bark 105

Bron Ajax Showtime

Ajax wil toptalent Steur zo snel mogelijk contracteren

door Bram Bark 105

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax wil Sean Steur zo snel mogelijk contracteren. De zestienjarige middenvelder geniet binnen de club de status van toptalent en de Amsterdammers willen Steur nu belonen voor zijn ontwikkeling. Met een dergelijke verbintenis heeft Ajax tevens meer zekerheid op het behoud van de diensten van de Volendammer.

De intentie van de club is dus duidelijk; het vastleggen van Steur heeft de hoogste prioriteit. De gesprekken tussen Ajax en de speler moeten binnenkort worden opgestart en dus is een akkoord logischerwijs nog ver weg. Zo zijn op dit moment de financiële voorwaarden nog onbesproken. De contractonderhandelingen met jeugdspelers lagen een tijd stil door de afwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar, maar zijn inmiddels opgepakt door Kelvin de Lang. Steur kan de eerste jeugdspeler worden die in het huidige seizoen een contract tekent.

Het talent is geboren in 2008 en hoort op basis van zijn leeftijd in Ajax O16. Echter maakt Steur al vast deel uit van Ajax O17 en debuteerde hij zelfs bij O18. Vorig seizoen was de dribbelaar op vijftienjarige leeftijd de jongste speler op de prestigieuze Future Cup. Steur is in het huidige seizoen een belangrijke schakel op het middenveld van Ajax O17 en kan zowel als aanvallende als controlerende middenvelder uit de voeten. Zijn prestaties in de eerste seizoenshelft leverde hem een plek op in het beste elftal Ajax-talenten van Ajax Showtime.

Sportief perspectief en Ajax O19

Vanaf het seizoen 2024/25 wordt Ajax O18 opgeheven en vervangen door Ajax O19. Steur zou nog in O17 mogen blijven, maar de vraag is of dat zijn ontwikkeling ten goede komt. Als sterkhouder van Ajax O17 lijkt een stap naar Ajax O19 volgend seizoen een logische. Maar er zijn nog wat knopen door te hakken voor de club. De 2007- en 2006-lichting, die volgend seizoen samen Ajax O19 gaan vormen, kent namelijk een groot aantal middenvelders.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.