Deze negentien jeugdspelers vertrekken bij Ajax

door Wessel Kroon 158

Bron Ajax Showtime

Deze negentien jeugdspelers vertrekken bij Ajax

door Wessel Kroon 158

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax zwaait aankomende zomer negentien jeugdspelers uit in de leeftijdscategorie O15 tot en met O18. Met name in de selectie van Ajax O15 neemt Ajax afscheid van een hoop spelers. Maar liefst zeven jeugdspelers uit die lichting vertrekken na dit seizoen uit Amsterdam.

Ajax O18 kent ‘slechts’ drie uitstromers in de personen van Alvaro Henry, Shedrach Ebite en Freek Entius. Van die drie is Henry de meest verrassende. De mandekker maakte zijn meeste minuten in Ajax O18, maar was dit seizoen ook goed voor zeven optredens in Jong Ajax. Hij is tevens de enige speler onder de uitstromers met een contract. Zijn verbintenis loopt komende zomer af en wordt dus niet verlengd. Spits Ebite maakte vorig seizoen indruk op de Future Cup, maar kan dit seizoen nauwelijks op speelminuten rekenen. Ook doelman Entius kwam vooralsnog nauwelijks in actie.

Ajax O17 kent vier uitstromers: Janairo Concincion, Rick Luijer, Bashan Enoh en Jonas Veltman. Het viertal werd een aantal weken geleden niet opgenomen in de Future Cup-selectie en dus lag hun vertrek in de lijn der verwachting. Toch is het opvallend dat O17 en O18 bij elkaar ‘slechts’ zeven uitstromers tellen. De twee lichtingen zullen volgend seizoen namelijk samenvoegen, aangezien de O18 plaatsmaakt voor de O19. Het lag dus in de lijn der verwachting dat er veel uitstromers zouden zijn in deze lichtingen, omdat de selectie van O19 anders te groot wordt. Het geringe aantal uitstromers verraadt dat een aanzienlijk deel van de huidige O18 doorgeschoven zal worden naar Jong Ajax.

Tweetal al na één seizoen weg

Met Jozef Misignha bij O16 en Abe Loots bij O15 vertrekken er twee spelers na slechts één seizoen bij Ajax. Misignha kende een ongelukkig seizoen in Amsterdam. De fysiek sterke verdediger miste een groot deel van de eerste seizoenshelft vanwege een enkelbreuk en moest het sindsdien vooral doen met invalbeurten. Loots heeft - net als Misignha - ook pech gehad met blessures en heeft zelf de keuze gemaakt om Ajax te verlaten.

Zie hieronder de lijst met vertrekkende Ajax-talenten:

Ajax O18

Alvaro Henry

Shedrach Ebite
Freek Entius

Ajax O17

Janairo Concincion

Rick Luijer
Bashan Enoh
Jonas Veltman

Ajax O16

Ali Sheriff

Finn Mulder
Victor van der Aa
Jozef Misignha
Jaydion Polonius

Ajax O15

Niels Posthumus

Musa Tanir
Leshayro George
Marouan Koelewijn
Noah Rakdou
Abe Loots
Finn Kruijf

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.