Ajax Vrouwen verslaat ADO Den Haag, maar moet titel laten aan FC Twente Vrouwen

door Brent Tomassen 19

De Ajax Vrouwen hebben op bezoek bij de vrouwen van ADO Den Haag met 1-3 weten te winnen. Ondanks deze overwinning bleef een groter feestje uit, want FC Twente kroonde zich in eigen huis tot kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

De ploeg van vertrekkend trainer Suzanne Bakker had op voorhand nog een kleine kans om de titel te prolongeren. Vooraf keken de Amsterdammers tegen een achterstand van twee punten aan op koploper FC Twente, maar wel met een beter doelsaldo. Hierdoor moest Ajax winnen op bezoek bij ADO Den Haag en vervolgens hopen op puntenverlies van de Tukkers, die het in eigen huis opnamen tegen Telstar.

De eerste signalen uit Enschede bleken niet goed, nadat FC Twente op voorsprong was gekomen. Tien minuten voor rust deed Ajax in ieder geval wat het zelf moest doen. Danique Tolhoek profiteerde optimaal van een enorme ketser achterin bij ADO Den Haag en maakte simpel de 0-1. Hierna volgde een dubbele mentale tik voor de Ajax Vrouwen. FC Twente maakte 0-2, vlak hierna gaf Kay-Lee de Sanders een strafschop cadeau, die koelbloedig werd benut: 1-1.

In de tweede helft leek niet veel meer voor de Ajax Vrouwen over te blijven dan spelen voor de eer. In de 63e minuut kwam Ajax voor een tweede keer op voorsprong. Sherida Spitse legde een corner op het hoofd van de volledig vrijstaande Lily Yohannes. Het betekende voor de captain pas haar eerste assist dit Eredivisieseizoen.

In de slotfase zorgde Tiny Hoekstra voor de beslissing door met een simpele voetbeweging de 1-3 op het scorebord te zetten. ADO Den Haag probeerde het hierna nog met een kopbal, maar deze bleek een prooi voor keepster Regina van Eijk. Zodoende won Ajax met 1-3, maar bleek het niet genoeg voor de titel na de 2-0 zege van kampioen FC Twente.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!