Bakker bezig aan laatste seizoen als trainer Ajax Vrouwen: 'Zag dit niet aankomen'

door Jip Jesse 178

Bron Ajax.nl

Bakker bezig aan laatste seizoen als trainer Ajax Vrouwen: 'Zag dit niet aankomen'

door Jip Jesse 178

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Suzanne Bakker is bezig aan haar laatste maanden als trainer van Ajax-vrouwen, zo maken de Amsterdammers via de officiële kanalen bekend. Ajax heeft besloten haar contract - dat loopt tot het einde van het seizoen - niet te verlengen.

Bakker is sinds de de zomer van 2022 hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Daarvoor was ze ook al voor Amsterdammers actief. Zo was ze sinds 2018 hoofdtrainer van het Ajax Vrouwen Talententeam. Daphne Koster is dankbaar voor de door Bakker verleende diensten. 'We zijn Suzanne ontzettend dankbaar voor haar jarenlange inzet bij Ajax. Haar overgang van het Talententeam naar Ajax Vrouwen in 2022 was echt een beloning voor haar groei als trainer en ook in de afgelopen anderhalf jaar heeft ze haar waarde voor de Ajax Vrouwen laten zien. Ik hoop dat het harde werk van haar en het team nog wordt beloond met verder vervolg in Europa en prijzen in eigen land.'

Bakker baalt van het aanstaande vertrek, maar kijkt met trots terug op haar periode bij Ajax. 'Ik had het eerlijk gezegd niet zien aankomen en het zelf uiteraard graag anders gezien. Echter kan ik, tot nu toe, zeker terugkijken op een fantastische periode als hoofdtrainer waarin ik zeer trots ben op de behaalde resultaten. Uiteraard blijf ik samen met het team er alles aan doen om dit seizoen succesvol af te sluiten.'

Restant seizoen Ajax-Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn bezig aan een sterk seizoen. In de competitie bekleden ze de tweede plaats achter het vrouwenelftal van FC Twente, weliswaar met een achterstand van tien punten met een wedstrijd minder gespeeld. In de UEFA Women’s Champions League staat het team op een verrassende eerste plaats in de poule. Momenteel belegt het team een trainingskamp in Portugal. Op zaterdag 20 januari staat de seizoenshervatting tegen Excelsior Vrouwen op het programma, voordat de Ajax Vrouwen later deze maand de laatste twee wedstrijden in de groepsfase - tegen Paris Saint Germain en AS Roma - afwerken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.