AD: Bergwijn keert na schorsing terug in Ajax-basis, Berghuis weer op de bank

door Timo Suur 56

Bron Algemeen Dagblad

AD: Bergwijn keert na schorsing terug in Ajax-basis, Berghuis weer op de bank

door Timo Suur 56

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn keert na een schorsing weer terug in de basisopstelling van Ajax voor het thuisduel met Almere City, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Volgens de ochtendkrant begint daarnaast Steven Berghuis opnieuw op de bank, terwijl Chuba Akpom en Brian Brobbey allebei in de basis zullen starten.

Onder de lat lijkt Gerónimo Rulli in de laatste duels van het seizoen zeker van een basisplaats bij de Amsterdammers. Diant Ramaj is nog herstellende van een breuk in zijn elleboog en komt dit seizoen zodoende niet meer in actie. De Argentijnse goalie maakte tegen Feyenoord (6-0) zijn rentree in de basisopstelling en heeft sindsdien elke minuut gespeeld.

In de verdediging worden er geen wijzigingen verwacht door het Algemeen Dagblad. Naar alle waarschijnlijkheid zal Ajax weer in een viermansverdediging beginnen tegen Almere City. Dit betekent dat Devyne Rensch en Jorrel Hato de wingbacks van dienst zullen zijn, terwijl Josip Šutalo en Ahmetcan Kaplan het hart van de verdediging zullen vormen volgens het medium.

Benjamin Tahirović keert ook terug in de wedstrijdselectie van Ajax voor het thuisduel met Almere City, maar de Bosniër moet het waarschijnlijk doen met een plek op de reservebank. De verwachting is dat Jordan Henderson en Sivert Mannsverk het controlerende blok zullen vormen op het middenveld, terwijl Kenneth Taylor, die tegen FC Volendam nog twee keer trefzeker was, de meest vooruitgeschoven middenvelder zal zijn.

In de aanval keert Steven Bergwijn terug in de ploeg van John van 't Schip na een schorsing. De aanvoerder start waarschijnlijk vanaf de linkervleugel, terwijl Chuba Akpom een vrije rol krijgt vanaf de rechterkant. Brian Brobbey is naar alle waarschijnlijkheid de spits van dienst.

De wedstrijd tussen Ajax en Almere City wordt aankomende zondag om 14.30 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. Met een overwinning kunnen de Amsterdammers goede zaken doen in de strijd om de vijfde plaats. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Šutalo, Kaplan, Hato; Henderson, Mannsverk; Akpom, Taylor, Bergwijn; Brobbey.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.