Van 't Schip kritisch op winterse transferperiode: 'Anders mee om moeten gaan'

door Jesse ter Haar 225

Bron Ajax TV

Van 't Schip kritisch op winterse transferperiode: 'Anders mee om moeten gaan'

door Jesse ter Haar 225

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

John van 't Schip had gehoopt dat Ajax in de winter al actiever zou zijn geweest op de transfermarkt, zo laat hij blijken in gesprek met Ajax TV. De oefenmeester gelooft dat het de club al in een vroeger stadium vooruit zou hebben geholpen, terwijl nu alles op de zomerse transfermarkt aankomt.

Te vaak lieten de Amsterdammers dit seizoen punten liggen, ook onder leiding van Van 't Schip - die de spelers nu voorbereidt op Ajax - Almere City. Met name na een Europese speelronde kreeg Ajax het vaker dan gewenst niet voor elkaar om de drie punten te halen in de competitie. De hoofdtrainer wijt het voor een serieus deel aan een gebrek aan volwassenheid en ervaring.

'In de winterstop hadden we daar misschien iets anders mee om moeten gaan, maar dat is niet gebeurd', aldus de voormalig rechtsbuiten van de recordkampioen van Nederland, die daarna aangeeft wat hij specifiek bedoelt. 'Met extra spelers. Dat is nu wat er van de zomer moet gebeuren. Je had al een voorschot kunnen nemen op de komende transferperiode.'

De schade kan in de zomer alsnog worden hersteld door de clubleiding van Ajax, maar volgens Van 't Schip zou het de club hebben geholpen als er eerder in actie was gekomen door de daarvoor verantwoordelijken. 'Nu moet er in één keer heel veel gedaan worden. Jongens hadden zich al kunnen acclimatiseren en gewend kunnen raken aan de omgeving en de club. En daardoor had het een goede toevoeging aan de jonge groep geweest.'

Ajax op de transfermarkt

Overigens deed Ajax wel zaken op de winterse transfermarkt. De Amsterdamse club baarde opzien door Jordan Henderson te verleiden tot een overstap. De middenvelder was niet langer gelukkig bij Al-Ettifaq in Saudi-Arabië en trok naar Amsterdam. Het bracht veel aandacht met zich mee, maar een groot succes werd het nog niet. De oud-speler van Liverpool toonde bij vlagen zijn ervaring en kwaliteiten, maar mede door een blessure kon hij zijn stempel nog niet echt drukken.

Verder werd Julian Rijkhoff in de winter naar de club gehaald. De voormalig jeugdspeler van Ajax was al op vroege leeftijd naar Borussia Dortmund getrokken, maar enkele jaren later bewandelde hij de omgekeerde weg. Hij werkte zijn wedstrijden tot op heden echter vooral af in Jong Ajax. De derde 'nieuweling' was Kian Fitz-Jim. Hij was al contractspeler van Ajax, maar speelde in de eerste seizoenshelft op huurbasis voor Excelsior. De Amsterdammers haalden de middenvelder vroegtijdig terug, maar hij kan slechts sporadisch rekenen op speelminuten in Ajax 1.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.