Olsen countert uitspraken Neestrup: 'Concurrentie bij Ajax maakt voetballers beter'

door Jon van Dam 56

Bron Tipsbladet

Olsen countert uitspraken Neestrup: 'Concurrentie bij Ajax maakt voetballers beter'

door Jon van Dam 56

Bron Tipsbladet

Laatst geüpdatet

Morten Olsen kan zich niet helemaal vinden in de recente uitspraken van FC Kopenhagen-trainer Jacop Neestrup. De oefenmeester verkondigde onlangs dat talenten uit Denemarken beter eerst in eigen land kunnen proberen door te breken, alvorens zij kiezen voor een overstap naar het buitenland. Olsen heeft nog altijd een hoge pet op van Ajax' jeugdopleiding.

Olsen is het met Neestrup eens dat talenten in Denemarken de laatste vijf jaar beschikken over betere opleidingsfaciliteiten. Wel vindt de oud-trainer van Ajax dat het niveau in Nederland hoger ligt en dat de onderlinge concurrentie bij Nederlandse clubs groter is. 'Het gaat erom hoe groot de concurrentie is in de verschillende teams. Is het bij FC Kopenhagen net zo goed als bij Ajax? De concurrentie maakt mensen en voetballers ook beter', aldus Olsen in gesprek met het Deense Tipsbladet.

'Niet alle clubs hebben zestien grote talenten zoals ik zag toen ik bij Ajax zat', vervolgt de 74-jarige Olsen. 'Ik weet niet of ze die nu hebben, maar het denken is prima. Ik denk dat je een beetje voorzichtig moet zijn door alleen naar jezelf te kijken en dan niet te kijken naar wat er rondom de clubs gebeurt. De jeugdopleidingen bij de grotere Deense clubs zijn veel beter geworden. Ik snap dus wat hij (Neestrup, red.) zegt. Maar ik ben het niet met alles eens omdat de concurrentie in Nederland groter is.

Olsen heeft vertrouwen in heropbouw Ajax

Als voormalig oefenmeester van de Amsterdammers volgt Olsen Ajax nog altijd op de voet. Hij heeft er vertrouwen in dat de club snel weer de weg omhoog vindt. 'Alle clubs hebben om verschillende redenen een minder periode. Ajax is altijd een grote club, maar ze moeten reageren op wat er is gebeurd. Dat doen zij ook; daar bestaat geen twijfel over. Het is pas een paar jaar geleden dat ze een halve finale in Europa speelden en een uitstekend team hadden: een mix van doorgewinterde spelers die terugkwamen bij de club en jong talent. Maar dat hebben ze op dit moment niet.'

Olsen zou jonge Deense spelers nog altijd aanraden om naar Ajax te gaan. 'Je hoeft niet te kijken hoe het bij het eerste elftal gaat. Dat is een momentopname. Je moet kijken naar de club, de organisatie en structuur die het heeft. Traditie hoeft niet te kloppen, maar in dit geval is dat wel zo.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.