Perez vindt terugkeer Kroes opvallend: 'Moet samenwerken met mensen die zó graag van hem af wilden'

door Bart Veenstra 116

Bron ESPN

Perez vindt terugkeer Kroes opvallend: 'Moet samenwerken met mensen die zó graag van hem af wilden'

door Bart Veenstra 116

Bron ESPN

Kenneth Perez is verrast door de terugkeer van Alex Kroes in de directie van Ajax. De bestuurder werd eerder als algemeen directeur geschorst, omdat hij zou hebben gehandeld met voorkennis in aandelen van Ajax. Waar de Raad van Commissarissen het voornemen had om de samenwerking met Kroes permanent te beëindigen, keerde Kroes vorige week donderdag terug in de directie als titulair technisch directeur.

Michael van Praag wist het onlangs zeker: Kroes zou niet meer terugkeren bij Ajax. 'Het is hier geen speeltuin', zei de RvC-voorzitter, die uiteindelijk onder druk zwichtte en Kroes alsnog liet terugkeren bij de Amsterdamse club. In een andere rol, dat wel. Tijdens een ledenbijeenkomst vorige week bood Van Praag zijn excuses aan.

'Dacht dat Kroes karakter had'

Perez heeft zo zijn kijk op de zaak. Bij Dit Was het Weekend van ESPN gaf de Deense analist zijn mening. 'Ik vind het opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen, terwijl de mensen met wie je nu weer gaat samenwerken – de rvc – zó graag van je af wilden en je eruit wilden sturen. Om dan toch terug te komen… Ik vind het gek van hem. Ik dacht echt dat hij karakter had. Hij wilde het rapport over Sven Mislintat niet zomaar ondertekenen.'

Desondanks snapt Perez dat Kroes Ajax uit de brand wil helpen. 'Maar je gaat met mensen samenwerken die bijna trots voor de camera stonden te vertellen dat hij eruit moest vanwege crimineel gedrag. Dat zijn wel de mensen aan wie je nu verantwoording moet afleggen. Ik vind het bijzonder dat hij het toch gaat doen.'

Kroes werd donderdag aangesteld als titulair technisch directeur, hetgeen wil zeggen dat hij geen tekenbevoegdheid heeft. Hij heeft zodoende handtekeningen van andere directieleden nodig voor het doen van transfers. Vorig jaar was Mislintat eveneens titulair technisch directeur. De Duitser kon desondanks solistisch te werk gaan bij Ajax, zo bleek uit het KPMG-rapport van kortgeleden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.