Riedewald trekt na zeven jaar de deur achter zich dicht bij Crystal Palace

door Jari Perridon 82

Bron Crystal Palace

Riedewald trekt na zeven jaar de deur achter zich dicht bij Crystal Palace

door Jari Perridon 82

Bron Crystal Palace

Jaïro Riedewald gaat na zeven jaar vertrekken bij Crystal Palace. Dit meldt de Engelse club via de officiële kanalen. Het aflopende contract van de oud-Ajacied zal niet worden verlengd en dus mag de Nederlander uitkijken naar een nieuwe club. In de zomer van 2017 maakte de verdediger de overstap van Ajax naar de club uit Londen.

Frank de Boer haalde Riedewald in de zomer van 2017 voor negen miljoen euro naar Crystal Palace. De Boer moest al na vijf wedstrijden het veld ruimen door tegenvallende resultaten. Riedewald was nog zeven seizoen actief bij de Londenaren.

De 27-jarige Riedewald heeft nooit echt zijn stempel kunnen drukken bij de huidige nummer veertien van de Premier League. De linkspoot pendelde ten allen tijde tussen de basis, bank en de tribune. In het seizoen 2020/21 kwam Riedewald het meeste in actie voor Crystal Palace, toen hij in 33 wedstrijden in actie kwam. In totaal is hij 95 keer in actie gekomen voor de Engelsen.

Riedewald niet de enige die vertrekt bij Crystal Palace

Aangezien Riedewald amper een rol van betekenis speelde bij Crystal Palace, komt het niet als een verrassing dat het aflopende contract van de Nederlander niet verlengd zal worden. Naast Riedewald vertrekt ook James Tomkins bij The Eagles.

Voorzitter Steve Parish vertelt het volgende, 'James en Jaïro hebben tijdens hun periode bij de club een enorme toewijding en professionaliteit getoond. Ze waren niet alleen belangrijke spelers in het hart van onze selecties, maar ook rolmodellen voor onze jongere talenten. We zijn hen beiden dankbaar voor hun bijdragen, zowel op als buiten het veld, en ik wens ze het beste met hun carrière.'

Riedewald bij Ajax

Riedewald doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in december 2013 zijn debuut voor de hoofdmacht van de Amsterdammers in het uitduel met Roda JC (1-2). Bij zijn debuut stal hij direct de show door twee keer te scoren in de slotfase van de wedstrijd. Riedewald kwam in totaal tot 93 officiële duels voor Ajax. Daarin wist hij drie keer te scoren en drie maal een assist af te leveren.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.