[Update V] Riedewald officieel naar CP

door Finn Dekker 161

[Update V] Riedewald officieel naar CP

door Finn Dekker 161

Laatst geüpdatet

Jaïro Riedewald lijkt voor een transfer naar Engeland te staan, meldt Voetbal International. Het nieuws dat de verdediger in gesprek is met clubs wordt woensdag geconcretiseerd met de namen van Newcastle United en Crystal Palace.

De twee clubs uit de Premier League zouden concrete interesse hebben in Riedewald, die nog tot de zomer van 2020 vastligt bij Ajax. Om die reden moeten belangstellenden een bedrag van tien miljoen euro ophoesten. VI meldt dat Newcastle en Palace bereid zijn om dat te doen.

Newcastle United promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau, bij Crystal Palace is Frank de Boer sinds kort de trainer. De Nederlander werkte al jaren met Riedewald samen en hij gunde hem bovendien zijn debuut in het eerste bij Ajax. In Amsterdam lijkt de linkspoot niet veel toekomst te hebben, aangezien hij zijn rugnummer 4 naar Matthijs de Ligt zag gaan. Zelf sprak hij al uit teleurgesteld te zijn in het feit dat hij 36 kreeg toegewezen.

De Telegraaf weet het overigens zeker; Riedewald lijkt op weg naar Palace. Everton heeft zich ook gemeld, maar is te laat. 'De speler zou in principe zijn keuze al op Crystal Palace hebben laten vallen. Daarmee is een hereniging met Frank de Boer aanstaande, tenzij er alsnog een ander megabod voor club en speler komt', zo valt te lezen. 'Met de aanstaande overstap naar Crystal Palace krijgt Riedewald toch zijn droomtransfer naar de Premier League. Zijn vorige zaakwaarnemers van Forza waren in de winterstop nagenoeg rond met Tottenham Hotspur, maar de speler besloot in Amsterdam te blijven. Zijn nieuwe management van SEG kwam met Crystal Palace op de proppen.'

Update - 17.00 uur
Volgens het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports is de transfer van Ajax-verdediger Jaïro Riedewald naar Crystal Palace nagenoeg rond. Ajax ontvangt naar verluidt acht miljoen pond, omgerekend iets meer dan negen miljoen euro, voor de veelzijdige verdediger.

Update II - 07.10 uur (13 juli 2017)
Jaïro Riedewald kan zich bijna speler van Crystal Palace noemen, zo meldt De Telegraaf. De krant verwacht dat in de komende 24 uur alles rond komt. In tegenstelling tot eerdere berichten over tien en acht miljoen euro lijkt Ajax negen miljoen euro over te houden aan de deal. Onder de streep staat er zo alweer 41 miljoen euro aan transferinkomsten voor Ajax na ook de verkoop van Davy Klaassen en Kenny Tete.

Update III - 07.00 uur (17 juli 2017)
Jaïro Riedewald zal maandag gepresenteerd gaan worden als nieuwe aankoop van Crystal Palace. De verdediger zou daardoor nog net kunnen aanhaken voor de trip naar Azië, zo meldt De Telegraaf. Riedewald, die bij de Londense club links in het centrum zal gaan spelen, krijgt daarmee de oplossing na een moeizaam laatste jaar bij Ajax. Volgens de ochtendkrant ontvangt Ajax negen miljoen euro voor de geboren Haarlemmer.

Update IV - 10.20 uur (24 juli 2017)
Een week geleden leek Jaïro Riedewald al te gaan tekenen bij Crystal Palace, maar vandaag (maandag) lijkt het er echt van te gaan komen. Dit meldt Voetbal International-journalist Freek Jansen via Twitter.

Update V- 17.53 uur (24 juli 2017)
Jaïro Riedewald is speler van Crystal Palace. Dat is wat de club uit de Premier League maandagmiddag naar buiten brengt. Met de transfer is zo'n negen miljoen gemoeid. De linkspoot heeft getekend voor vijf jaar.

Riedewald verkast naar de club van zijn oude trainer bij Ajax, Frank de Boer. 'De Premier League is een geweldige competitie, en het is een geweldige kans om weer onder Frank de Boer te werken, net als bij Ajax', aldus de verdediger op de site van de club. 'Ik ben blij dat hij ons gaat versterken. Riedewald is een uitstekende toevoeging', vertelt De Boer op zijn beurt.

Speel gratis mee met de AS TopCoach poule van Scorito en maak o.a. kans op het nieuwe thuisshirt!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.