'PSV gaat koopoptie voor Dest niet lichten'

door Jari Perridon 92

Bron Fabrizio Romano

'PSV gaat koopoptie voor Dest niet lichten'

door Jari Perridon 92

Bron Fabrizio Romano

Laatst geĆ¼pdatet

PSV gaat de koopoptie die in het contract van SergiƱo Dest staat niet lichten. Dit meldt de doorgaans betrouwbare Fabrizio Romano op X. Dest wordt dit seizoen door PSV gehuurd van FC Barcelona. In de deal hadden de Eindhovenaren een koopoptie van ongeveer tien miljoen euro bedongen. PSV ziet af van deze koopoptie nu Dest langdurig geblesseerd is.

Dest maakt met PSV en fantastisch seizoen door en heeft dat weten te bekronen met het kampioenschap. Binnen het elftal van Peter Bosz is hij Ć©Ć©n van de uitblinkers. Dit seizoen was hij als back goed voor twee goals en zeven assists. PSV was in eerste instantie van plan om de Amerikaans international definitief over te nemen van FC Barcelona, maar door zijn kruisbandblessure ziet PSV af van deze koopoptie.

Vlak na zijn blessure leek het er op dat PSV hem graag bij de selectie wilde houden voor volgend seizoen, maar dat blijkt nu toch anders te zitten. De oud-Ajacied zit momenteel in Amerika. Daar zal hij binnenkort geopereerd worden aan zijn knie om vervolgens van start te gaan met het revalidatieproces. Vervolgens zal hij op 1 juli terugkeren naar FC Barcelona, waar hij verder zal werken aan zijn revalidatie. Bij FC Barcelona heeft hij nog een contract tot medio 2025. Het lijkt er op dat hij zijn contract komend seizoen zal uitdienen bij de Catalaanse grootmacht.

Dest zijn loopbaan tot nu toe

Dest speelde in het seizoen 2019/20 in de hoofdmacht van Ajax. Na het grootste deel van de jeugdopleiding te hebben doorlopen, maakte hij op 27 juli 2019 zijn debuut voor de Amsterdammers in het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV. Helaas vertrok de back alweer in de zomer van 2020. FC Barcelona telde circa achttien miljoen euro neer voor de Amerikaanse verdediger. In de zomer van 2022 besloten de Catalanen hem te verhuren aan AC Milan. Dit avontuur eindigde voor hem in een teleurstelling. Hij kwam maar veertien keer in actie voor AC Milan. In de zomer van 2023 namen de Eindhovenaren hem op huurbasis over van de Catalanen.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.