The Athletic: 'Potter legt aanbod hoofdtrainerschap Ajax naast zich neer'

door Jon van Dam 1105

Bron The Athletic

The Athletic: 'Potter legt aanbod hoofdtrainerschap Ajax naast zich neer'

door Jon van Dam 1105

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Graham Potter heeft het aanbod om Ajax' nieuwe hoofdtrainer te worden afgeslagen, zo meldt The Athletic donderdagavond. De Engelse oefenmeester leek lange tijd dé kandidaat om John van 't Schip op te volgen in Amsterdam. Echter zou Potter niet volledig overtuigd zijn van het project waarmee Ajax bezig is.

Potter, die sinds april 2023 geen functie meer bekleedde, hield in de voorbijgaande weken meerdere gesprekken met Ajax. Volgens The Athletic was men binnen de club erg overtuigd van de kwaliteiten van de 48-jarige oefenmeester. Vele pionnen binnen Ajax zouden de voormalig trainer van Östersunds FK, Swansea City, Brighton & Hove Albion en Chelsea bewonderen.

Verder valt er te lezen dat Potter erg onder de indruk was van Ajax als club, ware het niet dat hij het project van de club op dit moment niet geschikt voor zichzelf achtte. 'Na zijn periode bij Chelsea zijn er meerdere uitdagingen op zijn pad gekomen, maar hij blijft alle opties beoordelen voordat hij terugkeert naar de dug-out', zo concludeert het medium.

Wordt komst van Farioli naar Ajax waarschijnlijker?

De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gaat bij Ajax onverminderd door. Mogelijk schakelt de club door naar de Italiaanse oefenmeester Francesco Farioli, die momenteel onder contract staat bij het Franse OGC Nice. Woensdag schreef het Algemeen Dagblad dat de 35-jarige Farioli een reële kandidaat is om de nieuwe trainer van de Amsterdamse club te worden.

Farioli zou worden gezien als de minder ervaren, maar wel goedkopere optie voor het hoofdtrainerschap. De clubleiding van Ajax zou tijdens de afgelopen weken steeds meer onder de indruk en overtuigd zijn geraakt van de jonge oefenmeester, die wordt gezien als een 'voetbaldier'. Binnen Ajax zouden er minder twijfels bestaan om een deal te sluiten met de coach van de Ligue 1-club. Farioli ligt bij OGC Nice nog tot de zomer van 2025 vast.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.