The Telegraph: 'Potter kan rekenen op steun vanuit spelersgroep Ajax'

door Jari Perridon 335

Bron The Telegraph

The Telegraph: 'Potter kan rekenen op steun vanuit spelersgroep Ajax'

door Jari Perridon 335

Bron The Telegraph

Laatst geüpdatet

Graham Potter lijkt voor zijn aanstelling bij Ajax al te kunnen rekenen op steun van de spelersgroep van de Amsterdammers. Dit meldt The Telegraph. Het Engelse medium meldt dat Ajax Manchester United wil aftroeven en zo snel mogelijk de 48-jarige manager wil aanstellen als nieuwe coach.

Het is al langer bekend dat Ajax Potter naar Amsterdam wil halen. Momenteel zijn de salariseisen van de Engelsman nog een probleem, maar er wordt verwacht dat Potter en zijn zaakwaarnemer met een nieuw tegenvoorstel gaan komen. Mocht Potter daadwerkelijk de nieuwe coach van Ajax worden, wordt hij vermoedelijk de best betaalde trainer van Ajax ooit. Potter staat er goed op in Amsterdam. Volgens het Engelse medium hopen enkele spelers op de komst van de Engelse oefenmeester. Een van hen is Jordan Henderson.

Naast Ajax is ook Manchester United geïnteresseerd in de diensten van de Engelse trainer. The Red Devils nemen na dit seizoen mogelijk afscheid van oud-Ajax trainer Erik ten Hag. Daarnaast geldt Potter ook als mogelijke opvolger van Gareth Southgate bij de Engelse nationale ploeg. Naar verluidt wil Ajax snel handelen en Manchester United te slim af zijn.

Potter kan rekenen op veel interesse 

Volgens The Telegraph ziet Ajax in Potter de ideale trainer om de club opnieuw op te bouwen. Het medium laat weten dat de speelstijl van de Engelse oefenmeester perfect in het plaatje past dat Ajax heeft geschetst. De krant schrijft ook dat Ajax naast Manchester United en de Engelse nationale ploeg andere concurrenten heeft in de strijd om Potter zijn handtekening. Potter zou ook hoog op de shortlist van Feyenoord staan, waar Arne Slot lijkt te gaan vertrekken. Ook AC Milan en FC Porto houden de Engelsman in het vizier.

Potter zit al langer dan een jaar zonder club nadat hij in april 2023 werd ontslagen door zijn voormalig werkgever Chelsea. Sindsdien was het lang stil rondom zijn persoon. Nu lijkt het er op dat de Engelse trainer binnenkort weer aan het werk gaat.

Woensdag spelen Real Madrid en Bayern tegen elkaar voor een plek in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als beide ploegen weten te scoren! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.