'Potter is zeer geïnteresseerd in Ajax-job'

door Robin Ridder 399

Bron De Telegraaf

'Potter is zeer geïnteresseerd in Ajax-job'

door Robin Ridder 399

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Graham Potter zou zeer geïnteresseerd zijn om aan het werk te gaan bij Ajax, zo meldt Marcel van der Kraan in de Kick Off podcast van De Telegraaf. Volgens de chef sport van De Telegraaf heeft de Engelsman te kennen geven trainer van Ajax te willen worden.

Potter maakte tussen 2019 en 2022 indruk bij Brighton. In september 2022 ging hij aan de slag bij Chelsea wat een minder groot succes bleek. Op dit moment zit de oefenmeester zonder club, en Ajax zou hij als mooie optie zien. 'Vanuit Engeland hoor ik ook nog weleens wat. Een van de trainers daar die op dit moment heel geïnteresseerd zou zijn in Ajax, is Graham Potter', vertelt Van der Kraan. 'Hij bracht bij Brighton natuurlijk ook al een beetje het Ajax-voetbal.'

'Hij is volgens mij vorig jaar ook al in beeld geweest, voordat Maurice Steijn om de hoek kwam', gaat de journalist verder. Destijds was Potter al 'zeer geïnteresseerd.' Potter kende een bescheiden carrière als voetballer in Engeland. Na zijn actieve loopbaan begon hij in het vrouwenvoetbal, waarna hij via Östersunds FK en Swansea City bij Brighton terechtkwam.

Verweij zou voor Pascal Jansen gaan

Ajax-watcher MIke Verweij is van mening dat Ajax geen buitenlandse trainer moet aanstellen. Verweij ziet in Pascal Jansen een goede kandidaat om hoofdtrainer van Ajax te worden. 'Hij was ook in beeld rondom de aanstelling van Steijn. Dat is wel een jongen met een AZ-verleden. Marijn Beuker en Alex Kroes hebben natuurlijk allebei bij AZ gezeten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.