'Potter en zaakwaarnemer bereiden nieuw tegenvoorstel voor om Kroes overstag te laten gaan'

door Bart Veenstra 916

Bron Algemeen Dagblad

'Potter en zaakwaarnemer bereiden nieuw tegenvoorstel voor om Kroes overstag te laten gaan'

door Bart Veenstra 916

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Graham Potter en zijn zaakwaarnemer John Morris bereiden een nieuw tegenvoorstel voor om Ajax-directeur Alex Kroes overstag te laten gaan. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend. De ochtendkrant komt zodoende met een update in de zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer.

Het Algemeen Dagblad, dat een achtergrondstuk schrijft over de werkwijze van Kroes als technisch directeur, komt in het artikel met een update over de onderhandelingen met Potter. 'Doet-ie ‘t of doet-ie ‘t niet? Nou, de laatste stand van zaken is dat Graham Potter en zijn zaakwaarnemer John Morris een nieuw tegenvoorstel voorbereiden om Alex Kroes overstag te laten gaan. Beide partijen keken aanvankelijk tegen een gigantisch gat tussen vraag en aanbod aan', zo schrijft de krant woensdagochtend.

Te lezen valt dat in de onderhandelingen het gat tussen vraag en aanbod in de afgelopen weken al wel flink gedicht is. Desondanks achten ingewijden de kans nog steeds groter dat Kroes deze maand de voormalig trainer van Brighton & Hove Albion en Chelsea niet dan wél presenteert in de Johan Cruijff ArenA.

Farioli alternatief voor Ajax

De ingewijden zouden dat niet los zien van de gesprekken van Ajax met een minder ervaren, maar wel goedkopere kandidaat: Francesco Farioli. De clubleiding van Ajax raakte in de afgelopen weken steeds meer overtuigd van de nog altijd pas 35-jarige Italiaan. Binnen Ajax bestaan er minder twijfels om een deal te bereiken met de huidig coach van OGC Nice.

Ajax na vertrek Ten Hag zoekende op trainersgebied

Na het vertrek van Erik ten Hag - die liefst vierenhalf jaar trainer van Ajax was - is Ajax zoekende op trainersgebied. De opvolger van Ten Hag, Alfred Schreuder, hield het ongeveer een half seizoen vol. Hij werd daarna opgevolgd door John Heitinga. De interim-trainer maakte het seizoen af, maar vertrok na dat seizoen (2022/23) naar West Ham United.

Vervolgens werd Maurice Steijn aangetrokken. Hij vertrok al na enkele maanden bij Ajax. Daarna werd John van 't Schip aangesteld als interim-trainer. Van hem is bekend dat hij volgend seizoen in ieder geval niet de trainer van Ajax zal zijn. Van 't Schip is nu met Ajax in gesprek over zijn rol in het komende seizoen.

Woensdag spelen Real Madrid en Bayern tegen elkaar voor een plek in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als beide ploegen weten te scoren! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.