'Arsenal blijft ondanks contractverlenging pushen voor de komst van Hato'

door Bart Veenstra 231

Bron Fabrizio Romano

'Arsenal blijft ondanks contractverlenging pushen voor de komst van Hato'

door Bart Veenstra 231

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Arsenal zit nog altijd achter Jorrel Hato aan. De talentvolle verdediger tekende onlangs een nieuw en verbeterd contract bij Ajax, maar dat weerhoudt de Londenaren er niet van om in de zomer alsnog werk te maken van de komst van Hato. Dat laat transferjournalist Fabrizio Romano weten.

In de podcast Here We Go liet Romano donderdag al het volgende weten: 'Arsenal volgt Hato nog steeds en ze geloven erin dat hij in potentie een heel goede centrale verdediger is. Ze pushen nog steeds voor Hato en ze geloven erin dat ze voorop lopen in de strijd om zijn handtekening.'

Arsenal scout Hato al maanden

'We zullen het zien in de zomer, of in de toekomst, maar Hato blijft een van de prioriteiten van Arsenal', aldus Romano, die vrijdagochtend over de mogelijke transfer een bericht plaatst op X. Hij voegt eraan toe dat Arsenal Hato al maanden aan het scouten is en dat ze hem nog altijd volgen.

Hato heeft onlangs zijn contract bij Ajax verlengd tot de zomer van 2028. De achttienjarige verdediger had eerder een contract tot medio 2025. Het weerhoudt Arsenal er echter niet van om mogelijk in Hato te investeren in de komende zomer. Hoeveel Ajax verlangt voor de jonge verdediger is niet bekend.

Razendsnelle ontwikkeling Hato

Het is nog maar iets meer dan een jaar geleden dat Hato zijn officiële debuut maakte voor Ajax. Dat deed hij in januari 2023 in een bekerwedstrijd van de Amsterdammers tegen FC Den Bosch, destijds nog onder trainer Alfred Schreuder. Sindsdien ging het hard met de loopbaan van Hato. De verdediger veroverde snel een basisplaats en was dit seizoen al in meerdere wedstrijden de aanvoerder van Ajax. Bovendien maakte hij al zijn debuut in het Nederlands elftal.

Of Hato bij Arsenal direct kans maakt op een basisplaats is afwachten, maar dat The Gunners in hem een belangrijke speler zien voor in de toekomst is duidelijk. In een eerder stadium werd William Saliba op jonge leeftijd gehaald. De Franse verdediger werd vervolgens meerdere malen verhuurd en is inmiddels een dragende kracht in de achterhoede van Arsenal. Mogelijk ziet Mikel Arteta in Hato een speler die kan concurreren op linksback en links centraal achterin.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.