VI: 'Henderson geschrokken van topsportcultuur bij Ajax en niveau tijdens trainingen en wedstrijden'

door Jari Perridon 259

Bron Voetbal International

VI: 'Henderson geschrokken van topsportcultuur bij Ajax en niveau tijdens trainingen en wedstrijden'

door Jari Perridon 259

Bron Voetbal International

De toekomst van Jordan Henderson bij Ajax hangt onder andere af van de hoofdtrainer die Ajax gaat aanstellen voor volgend seizoen, zo meldt Voetbal International. De Engelsman had graag Graham Potter naar Ajax zien komen, maar de Engelse oefenmeester heeft de stekker uit de onderhandelingen getrokken. Daarnaast is de ervaren middenvelder geschrokken van de topsportcultuur bij Ajax.

'Henderson schrikt in zijn eerste maanden van de topsportcultuur bij Ajax en van het niveau tijdens trainingen en wedstrijden', schrijft Voetbal International. Henderson is niet meer de voetballer die vier jaar geleden werd verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League en dus weet hij zich niet altijd staande te houden in de chaos die er vaak is op het Ajax-middenveld.

Eind februari miste Henderson al twee duels vanwege lichte klachten. Een maand later liep hij een serieuzere blessure op bij de Engelse nationale ploeg. Hij liep een scheurtje op in zijn hamstring en miste zodoende een aantal belangrijke wedstrijden van de Amsterdammers. Henderson besloot na overleg met Ajax om in Engeland te blijven voor zijn revalidatieproces.

Henderson gaf aan alles voor Ajax te willen geven

'Hoewel dat vaker gebeurt, ook bij andere clubs, is het een opmerkelijke keuze: Henderson is niet in de laatste plaats gehaald voor zijn kwaliteiten buiten het veld. Bij zijn presentatie beloofde Henderson ongekende toewijding, of in zijn eigen woorden: Eat, breathe and sleep Ajax. Daarmee doelde hij onder meer op het helpen van jonge spelers in dit lastige seizoen', schrijft Voetbal International daarover.

Henderson wil nog altijd op een competitief niveau actief zijn en strijden om prijzen in de laatste jaren van zijn carrière. Om die reden verliet hij in de winter Saoedi-Arabië en leverde hij enorm veel geld in om naar Ajax te verkassen. 'De middenvelder snakte weer naar de topsportcultuur die hij bij Liverpool gewend was en hoopte die in Amsterdam te vinden', laat Voetbal International weten.

Henderson moet helpen om die topsportcultuur weer op een gewenst niveau te krijgen. Binnen de spelersgroep is er veel waardering voor de Engelsman. 'Henderson moet in deze fase van zijn loopbaan ook aan zichzelf denken. Hij wil ontwikkelen en presteren. De afgelopen maanden hebben hem daarom aan het twijfelen gebracht over zijn toekomst. Het is de vraag hoe ver Ajax wil gaan om Henderson binnenboord te houden', valt er nog te lezen.

Vertrek Henderson geeft Ajax ruimte voor de herinrichting van de selectie

De realiteit is ook dat Henderson nog niet heeft kunnen brengen wat Ajax had verwacht. De Engelsman miste negen van de mogelijke negentien duels en hij zat in het buitenland toen de club hem het meest nodig had. En dat terwijl hij een van de groot verdieners is in Amsterdam. Een vertrek van Henderson zou Ajax aanzienlijk wat ruimte verschaffen voor het herinrichten van de selectie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.