Ajax moet Henderson komende drie duels missen; Van 't Schip mist nog meer spelers

door Bart Veenstra 404

Bron AS

Ajax moet Henderson komende drie duels missen; Van 't Schip mist nog meer spelers

door Bart Veenstra 404

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax kan voorlopig niet beschikken over Jordan Henderson. Dat heeft trainer John van 't Schip donderdagmiddag laten weten op de persconferentie richting het uitduel met PEC Zwolle van zondagmiddag. De oefenmeester moet daarnaast nog meer spelers missen.

Tijdens de persconferentie van donderdag vertelt Van 't Schip over de afwezige spelers van Ajax. 'Henderson heeft wel een terugslag', zegt de trainer. 'Dat is wel iets dat nieuw is. Hij heeft een dag voor de laatste interland een terugval gehad. Hij blijft nu in overleg met de medische staf ook een week in Engeland om te revalideren. Hij zal er de komende drie wedstrijden niet bij zijn', zegt Van 't Schip, die Henderson dus moet missen tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord. Mogelijk kan hij op zondag 14 april in het thuisduel met FC Twente zijn rentree maken.

Richting zondag mist Van 't Schip nog meer spelers. Zo staat Brian Brobbey 'een aantal weken' aan de kant en kan de trainer ook niet beschikken over Josip Šutalo. 'Hij is nog steeds niet beschikbaar. Hij is behandeld in Kroatië en is inmiddels terug. Met Berghuis gaat het een klein beetje vooruit, maar hij zal er zondag niet bij zijn. Kaplan is geschorst. Gooijer is wel weer terug', aldus Van 't Schip, die over Brobbey het volgende nog zei: 'Wat ik begrepen heb, is dat zijn letsel niet zo ernstig was als bijvoorbeeld die van Bergwijn. We hebben hoop dat het sneller kan gaan, maar ook daarin moet je voorzichtig zijn.'

Ajax strijdt om vijfde plaats

Zodoende moet Ajax het zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle doen zonder Brobbey, Berghuis, Kaplan, Henderson en Šutalo. Het duel in Overijssel begint om 12.15 uur. Voor Ajax breekt een belangrijke periode aan in de strijd om de vijfde plaats. Wanneer de club zesde of lager eindigt, wachten na dit seizoen nog play-offs om Europees voetbal.

Een vijfde plaats kan een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League betekenen, al moet Feyenoord dan wel de bekerfinale van NEC winnen. Als NEC de beker wint, speelt ook de nummer vijf van de Eredivisie play-offs om Europees voetbal (Conference League). De achterstand op nummer vier AZ is inmiddels opgelopen tot acht punten, waardoor de vijfde plek het maximaal haalbare lijkt voor Ajax dit teleurstellende seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.