'Henderson lijkt in Engeland hersteld te zijn van kwetsuur'

door Wessel Kroon 29

Bron The Sun

Jordan Henderson lijkt hersteld te zijn van zijn bilspierblessure. Dat meldt The Sun zondagavond. De middenvelder moest de wedstrijd van Engeland tegen Brazilië aan zich voorbij laten gaan, maar lijkt minuten te kunnen maken in de wedstrijd van The Three Lions tegen België.

Henderson liep zijn blessure op tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Sparta (2-2). Tijdens die wedstrijd moest de Ajacied in de 65e minuut noodgedwongen het veld verlaten. Afgelopen vrijdag werd nog bekend dat Henderson niet met de groep van het Engelse nationale elftal meetrainde vanwege zijn blessure, maar nu lijkt hij hersteld te zijn.

Vorige week sprak bondscoach Gareth Southgate nog lovende woorden over Henderson. 'Hij heeft een grote invloed gehad op Ajax sinds zijn komst en ik weet dat ze erg blij met hem zijn.' Ook voor Engeland is Henderson nog altijd van waarde. 'We weten wat voor leiderschap hij brengt. Met alle aanvallende spelers die we in onze ploeg hebben, hebben we ook wat balans nodig. En Hendo is iemand die heel veel toevoegt aan het team.'

Wedstrijd tegen België

Henderson miste dus de wedstrijd van Engeland tegen Brazilië. Engeland verloor deze wedstrijd met 0-1 door een doelpunt van Endrick. Aanstaande dinsdag komt Engeland opnieuw in actie, dan is België de tegenstander.