[Update] Southgate bevestigt: 'Henderson speelt niet tegen Brazilië'

door Jon van Dam 63

Bron Sky Sports

[Update] Southgate bevestigt: 'Henderson speelt niet tegen Brazilië'

door Jon van Dam 63

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson komt zaterdag vermoedelijk niet in actie met Engeland. De middenvelder van Ajax trainde vrijdag niet mee met de selectie van Engeland, omdat hij nog altijd kampt met een blessure. Henderson viel zondag tijdens het uitduel met Sparta Rotterdam (2-2) uit met een blessure aan zijn bilspier.

Sky Sports meldt nu dat Henderson - en ook Harry Kane - niet met de groep hebben meegetraind op vrijdag. Het lijkt er zodoende op dat zij beiden niet mee kunnen doen in de oefenwedstrijd tegen Brazilië. Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, moet volgen Sky Sports al zo'n twaalf spelers missen. Donderdag verliet Arsenal-speler Bukayo Saka ook al het trainingskamp met een blessure.

Southgate erg blij met Henderson

Henderson, een volwaardig Engels international, hoopt in de zomer mee te kunnen doen aan het EK in Duitsland. De middenvelder van Ajax staat er bij bondscoach Southgate in ieder geval goed op. Na afloop van de heenwedstrijd van Ajax tegen Aston Villa zei de keuzeheer het volgende: 'Uiteraard speelde hij afgelopen week in Europees verband tegen Aston Villa. Zo'n wedstrijd maakt het voor ons makkelijker om te bepalen op welk niveau hij acteert. Hij heeft een grote invloed gehad op Ajax sinds zijn komst en ik weet dat ze erg blij met hem zijn.'

'We weten wat voor leiderschap hij brengt', zei Southgate ook nog. 'In de wedstrijd van afgelopen week zag je hoe hij de wedstrijd begreep. Met alle aanvallende spelers die we in onze ploeg hebben, hebben we ook wat balans nodig. En Hendo is iemand die heel veel toevoegt aan het team.'

Engeland op het EK

Engeland is tijdens de groepsfase op het EK gekoppeld aan Slovenië, Denemarken en Servië. De bookmakers zien Engeland als een van de favorieten om het EK te winnen. De Engelsen wachten al lang op het winnen van een prijs. De laatste keer dat het Engelse elftal een prijs won, was in 1966. Toen werd het land wereldkampioen. Tijdens het vorige EK wist Engeland de finale te behalen, al werd er toen verloren van Italië. Het EK werd door Engeland nog nooit gewonnen.

Update - 21.50 (vrijdag 22 maart) - Southgate bevestigt: 'Henderson komt niet in actie tegen Brazilië'

Jordan Henderson zal zaterdag inderdaad niet in actie komen voor Engeland als zijn ploeg het opneemt tegen Brazilië. Dat bevestigde bondscoach Gareth Southgate vrijdag op de persconferentie. 'Kane, Henderson en Palmer komen niet in actie vanwege blessures. Hendo doet er alles aan om fit te worden in de dagen dat hij hier is', liet de keuzeheer weten. Mogelijk maakt Henderson wel minuten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen België aanstaande dinsdag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.