Southgate zag Henderson 'grote invloed' op Ajax hebben: 'Weet dat ze erg blij met hem zijn'

door Jon van Dam 26

Bron X: SkySportsNews

Southgate zag Henderson 'grote invloed' op Ajax hebben: 'Weet dat ze erg blij met hem zijn'

door Jon van Dam 26

Bron X: SkySportsNews

Laatst geüpdatet

Gareth Southgate heeft zijn keuze toegelicht om Jordan Henderson te selecteren voor het nationale team van Engeland. Volgens de bondscoach is de middenvelder van Ajax onder meer belangrijk voor de balans bij de Three Lions.

'Het is goed om hem terug te zien in een competitie waar je hem beter kunt beoordelen', vertelt Southgate op de persconferentie tegenover SkySports. 'Uiteraard speelde hij afgelopen week in Europees verband tegen Aston Villa. Zo'n wedstrijd maakt het voor ons makkelijker om te bepalen op welk niveau hij acteert. Hij heeft een grote invloed gehad op Ajax sinds zijn komst en ik weet dat ze erg blij met hem zijn.'

'We weten wat voor leiderschap hij brengt', vervolgt de bondscoach. 'In de wedstrijd van afgelopen week zag je hoe hij de wedstrijd begreep. Met alle aanvallende spelers die we in onze ploeg hebben, hebben we ook wat balans nodig. En Hendo is iemand die heel veel toevoegt aan het team.'

Engeland speelt vriendschappelijk tegen twee toplanden

Henderson maakt zich met de Engelse nationale ploeg op voor twee vriendschappelijke wedstrijden. Op zaterdag 23 april speelt Engeland op Wembley tegen Brazilië, terwijl de daaropvolgende dinsdag, eveneens op Wembley, wordt gespeeld tegen België. Henderson speelde tot dusver 81 interlands voor zijn geboorteland. Daarin was hij goed voor drie treffers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.