Henderson opgenomen in selectie Engeland voor komende interlandperiode

door Bart Veenstra 20

Bron FA

Henderson opgenomen in selectie Engeland voor komende interlandperiode

door Bart Veenstra 20

Bron FA

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson is opgenomen in de selectie van Engeland voor de komende interlandperiode. De middenvelder van Ajax speelt met het nationale team van Engeland in maart tegen Brazilië en België. Dit maakt de Engelse voetbalbond donderdagmiddag bekend.

Zijn plek in de selectie is goed nieuws voor Henderson. De middenvelder, die in de winter overkwam van Al-Ettifaq, hoopte zich bij Ajax in de kijker te kunnen blijven spelen bij bondscoach Gareth Southgate voor het komende EK. Nu hij een plek heeft verdiend in de Engelse selectie voor de komende interlandperiode stijgen ook zijn kansen op een plek in de EK-selectie.

Henderson speelde in zijn carrière al 81 keer voor Engeland. In die 81 interlands was hij goed voor 3 doelpunten. Tijdens de interlandperiodes in september, oktober en november zat Henderson ook bij de selectie van het Engelse team, al kon hij niet altijd rekenen op een basisplaats. De concurrentie op het middenveld bij Engeland is groot.

In de komende interlandperiode moet Engeland het doen zonder middenvelders Trent Alexander-Arnold (bij Liverpool weliswaar rechtsback) en Curtis Jones. Wanneer dit tweetal van Liverpool richting het EK fit wordt, zal moeten blijken of Henderson nog steeds behoort tot de selectie van de Engelsen. Wie er in ieder geval niet bij zit, is Kalvin Phillips. De middenvelder is door Manchester City verhuurd aan West Ham United, maar bij de Londense ploeg kent hij tot nu toe een ongelukkige periode.

Vorige week kreeg Henderson nog vragen over zijn plek in de Engelse selectie. Zo werd hem gevraagd naar zijn contact met bondscoach Southgate. 'Ik heb altijd goed contact met hem gehad, hij heeft veel contact met de spelers. Ik concentreer me nu op Ajax. Ik probeer het team zoveel mogelijk te helpen. Als ik dat blijf doen dan is er een goede mogelijkheid dat ik bij de selectie zit.'

Engeland op EK

Engeland is tijdens de groepfase van het EK gekoppeld aan Slovenië, Denemarken en Servië. De Engelsen behoren tot een van de favorieten voor de winst van het EK. Tijdens het WK in Qatar werd Engeland in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere verliezend finalist Frankrijk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.