Brobbey en Henderson vallen uit tegen Sparta

door Roemer Smid 109

Bron Persconferentie Ajax

Brobbey en Henderson vallen uit tegen Sparta

door Roemer Smid 109

Bron Persconferentie Ajax

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey en Jordan Henderson vielen zondagmiddag met blessures uit tegen Sparta. Naast de blessures van het tweetal pakte Ahmetcan Kaplan een rode kaart. Van 't Schip gaf tijdens de persconferentie aan dat hij nog niet kon zeggen hoe ernstig de kwetsuren zijn, maar dat hij na de interlandperiode weer over een volledig fitte selectie hoopt te beschikken.

Tegen Sparta kon Ajax geen gebruik maken van Josip Šutalo, Devyne Rensch, Steven Berghuis, Tristan Gooijer en Borna Sosa. En met de blessures van Henderson (bilspier) en Brobbey (hamstring) lijkt de ziekenboeg nog voller te worden. Hoe ernstig de blessures van de spits en de middenvelder zijn weet Van 't Schip nog niet.

Daarnaast pakte Kaplan rood in de 93ste minuut. Een tegenvaller voor Ajax, want de Turkse centrale verdediger leek de afgelopen wedstrijden een van de meest zekere pionnen in de achterhoede van de Amsterdammers. De komende periode komt Ajax niet in actie door de interlandbreak. Een rustperiode waar de club naar lijkt te snakken. Van 't Schip gaf tijdens de persconferentie aan dat hij na de interlandbreak weer over een fitte selectie hoopt te beschikken. Op 31 maart speelt Ajax de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, in ieder geval zonder de geschorste Kaplan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.