Nagtzaam blij met Geelen als interim-directeur: 'Werken al jaren zeer fijn en intensief samen met hem'

door Bart Veenstra 8

Bron Ajax Life

Nagtzaam blij met Geelen als interim-directeur: 'Werken al jaren zeer fijn en intensief samen met hem'

door Bart Veenstra 8

Bron Ajax Life

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, is erg verheugd met het nieuws over Menno Geelen. De commercieel directeur is door de Raad van Commissarissen van Ajax aangesteld als interim algemeen directeur.

'Wij werken al jaren zeer fijn en intensief samen met Menno. Dat hij de club nu uit de brand wil helpen en zelf voorstaat dat een CEO ook een Ajaxvoetbalachtergrond moet hebben, steunen wij volledig', laat Nagtzaam weten in een reactie op de website van Ajax Life.

Voor de medewerkers van Ajax is het ook fijn nieuws, zo stelt Nagtzaam vervolgens. 'Men hoeft nu niet opnieuw te wennen aan een nieuwe CEO, maar voorlopig vervult een vertrouwd gezicht deze functie. Hierdoor kan de Raad van Commissarissen in alle rust op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de functie. Geelen kan deze kandidaat op termijn met alle liefde voor onze club inwerken.'

Geelen tijdelijk algemeen directeur Ajax

Geelen is door de RvC van Ajax aangesteld als de tijdelijke algemeen directeur. De Amsterdamse club moest volgens de regels van de KNVB binnen zestig dagen een nieuwe algemeen directeur of een interim algemeen directeur aanstellen. Aan die voorwaarden voldoet Ajax met deze keuze voor Geelen.

Het is overigens niet de bedoeling dat Geelen de vaste algemeen directeur wordt. De beleidsbepaler heeft zelf de voorkeur voor een algemeen directeur met voetbaltechnische kennis. Dankzij de aanstelling van Geelen als interim algemeen directeur heeft de RvC van Ajax meer tijd om een nieuwe algemeen directeur te vinden.

Het kan namelijk maanden duren voordat een geschikte algemeen directeur gevonden is. Van overhaaste beslissingen kan in ieder geval geen sprake zijn. De club zal kandidaten moeten zoeken, gesprekken moeten aangaan en de toekomstig algemeen directeur zal mogelijk ook zijn huidige baan moeten opzeggen. Tot die tijd zal Geelen de honneurs waarnemen. In de tussentijd draagt Geelen zijn werkzaamheden als commercieel directeur over aan Cas Biesta, het huidige hoofd marketing en brand partnerships.

Eerder stelde Ajax Alex Kroes aan als algemeen directeur. Hij werd echter na ruim twee weken geschorst, omdat bleek dat hij vermoedelijk had gehandeld met voorkennis in Ajax-aandelen. Later keerde Kroes terug in de directie. Dit keer niet in de rol van algemeen directeur, maar als technisch directeur (op titulaire basis). Wie er mogelijk in beeld zijn voor de rol van algemeen directeur bij Ajax is nog niet bekend.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.