Van Praag op zoek naar nieuwe algemeen directeur: 'Kijken of iemand het tijdelijk wil doen'

door Jari Perridon 251

Bron NOS

Van Praag op zoek naar nieuwe algemeen directeur: 'Kijken of iemand het tijdelijk wil doen'

door Jari Perridon 251

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Michael van Praag heeft laten weten dat Ajax druk bezig is met het vinden van een nieuwe algemeen directeur, of zoals ze het bij Ajax noemen: een CEO. De beoogde algemeen directeur, Alex Kroes, gaat die functie definitief niet meer invullen. Hij keert na een aantal hectische weken terug als technisch directeur bij de club. Ajax is dus nog altijd opzoek naar een nieuwe CEO.

'Wat we nu moeten doen, is kijken of iemand het tijdelijk wil doen', begint Van Praag tegenover de NOS. 'De regel bij de KNVB is, dat je binnen zestig dagen een nieuwe directeur moet hebben. Die zoektocht is vanaf vandaag gestart', vervolgt de voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Op 15 maart 2024 ging Kroes bij Ajax aan de slag als algemeen directeur van de club. Helaas was dit van korte duur. Op 2 april 2024 werd hij geschorst wegens handelen met voorkennis, omdat hij vlak voor zijn benoeming als algemeen directeur 17.500 aandelen Ajax had gekocht. Voor Ajax was het een moeilijk besluit om na ruim twee weken de nieuwe algemeen directeur te schorsen. Het zorgde voor nogal wat bestuurlijke chaos bij de club.

Kritiek op Van Praag

De pijlen werden na het schorsen van Kroes voornamelijk op Van Praag gericht. De voorzitter van de RvC kreeg tijdens de afgelopen thuiswedstrijden veel kritiek van de fanatieke aanhang. Volgens hem was deze kritiek niet helemaal terecht. Van Praag is van mening dat hij destijds geen andere keus had dan Kroes schorsen. 'Wij hebben destijds een beslissing genomen op basis van juridische adviezen. Dat moet je doen als RvC. De RvC heeft een bepaalde verantwoordelijkheid. Niet alleen naar Ajax, maar ook naar de andere aandeelhouders', vertelde hij donderdagavond na afloop van de ledenvergadering.

Wie bij Ajax aan de slag wil gaan als algemeen directeur, wordt gekeurd door de RvC. Drie commissarissen stapten eerder deze maand al op uit deze RvC. 'Er gaat een aantal commissarissen weg. Dus ook dat gat moeten we zien te vullen.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.