Ajax O15 neemt in juni deel aan prestigieus Marveldtoernooi in Groenlo

door Brent Tomassen 4

Bron Marveldtoernooi

Ajax O15 neemt in juni deel aan prestigieus Marveldtoernooi in Groenlo

door Brent Tomassen 4

Bron Marveldtoernooi

Laatst geüpdatet

Ajax O15 neemt tussen 7 en 9 juni 2024 deel aan het prestigieuze Marveldtoernooi in Groenlo. Op het toernooi zullen meerdere topclubs van binnen en buiten Europa hun opwachting maken. Het is voor de Amsterdammers de 26e keer dat het deelneemt aan het Marveldtoernooi.

Het Marveldtoernooi wordt sinds 1990 gehouden en vindt plaats op het terrein van SV Grol uit Groenlo. Van de 25 deelnames hiervoor won Ajax O15 vier keer het toernooi. Dit was in 1998, 2003, 2004 en 2018. Vorig jaar bleek het Braziliaanse Palmeiras de sterkste te zijn. De ploeg uit São Paulo is er in de editie van 2024 ook weer bij.

Fraai deelnemersveld

Dit jaar kent het toernooi de O15-teams van SV Grol, Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente/Heracles als Nederlandse deelnemers. Verder nemen ook FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Palmeiras. Borussia Dortmund, KRC Genk, FC Nordsjaelland en de Chinese Football Boys deel. Het Marveldtoernooi bestaat uit twee groepen van zes deelnemers, waarbij de ploeg van kersvers Ajax O15-trainer Rik Verhage het op de eerste twee toernooidagen opneemt tegen FC Twente/Heracles, FC Nordsjaelland, Palmeiras, PSV en Paris Saint-Germain.

Op dag drie van het toernooi spelen de nummers één en twee van beide groepen tegen elkaar in een kruisfinale, gevolgd door een halve finale, troostfinale en een uiteindelijke eindstrijd op 9 juni om 15.45 uur. Daarnaast zal er gespeeld worden voor plaats vijf tot en met 12. Ook deze wedstrijden vinden plaats op 9 juni.

Kaartverkoop

De entreeprijs van het Marveldtoernooi ligt op voor bezoekers vanaf achttien jaar op €20,- voor een passe-partout voor het hele weekend. Bezoekers onder de achttien betalen €9,- voor een passe-partout. Ook kan men voor afzonderlijke dagen kaarten kopen. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden via de website van het Marveldtoernooi of via deze link.

Speelschema Ajax O15:

Datum Wedstrijd Tijdstip
7 juni FC Twente/Heracles – Ajax  17.30 uur
7 juni Ajax – FC Nordsjaelland 19.30 uur
8 juni Palmeiras – Ajax 10.30 uur
8 juni PSV – Ajax 13.30 uur
8 juni Ajax – Paris Saint-Germain 15.30 uur

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.