Ajax speelt woensdag duel met RKC uit: wat zijn de regels?

door Bart Veenstra 148

Bron ESPN

Ajax speelt woensdag duel met RKC uit: wat zijn de regels?

door Bart Veenstra 148

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax speelt woensdagavond (20.00 uur) de eerder gestaakte wedstrijd tegen RKC Waalwijk uit. De Amsterdammers verdedigen een 2-3 voorsprong, terwijl de wedstrijd vanaf de 84e minuut wordt hervat. Wat zijn de regels aangaande deze hervatting? ESPN zet het op een rijtje.

De sportzender geeft aan dat het de regel is dat de ploegen met dezelfde spelers aan het restant van de wedstrijd beginnen als tijdens het moment van stilleggen. Er zijn echter uitzonderingen. Wanneer een speler dusdanig geblesseerd is en deze niet kan spelen, dan mag deze speler worden vervangen zonder dat dit ten koste gaat van een wisselmogelijkheid. Hiervoor is wel eerst een check van een sportarts van de KNVB nodig. Die sportarts geeft dan uitsluitsel over de mate van de blessure en of de speler wel of niet zou kunnen spelen.

Daarnaast mogen spelers die al gewisseld zijn niet meer in actie komen. Zo mag namens Ajax Steven Bergwijn geen minuten maken in het restant van de wedstrijd tegen RKC. Verder zijn Jay Gorter en Silvano Vos dusdanig geblesseerd dat zij niet mee kunnen doen, terwijl achter de naam van Amourricho van Axel Dongen een vraagteken staat. De buitenspeler traint mee, maar het is de vraag of hij fit genoeg is om mee te kunnen doen. Bij RKC zouden alle spelers, die op 30 september op het veld stonden, fit zijn. Dit geldt dus ook voor RKC-keeper Etienne Vaessen, die onlangs zijn rentree maakte.

Bij Ajax stond destijds Gaston Ávila in de ploeg. Het opvallende is dat interim-trainer John van 't Schip nog geen enkele keer gebruik maakte van de Argentijnse verdediger. In principe zou Van 't Schip hem nu moeten opstellen, al is het wel zo dat Ajax pas één keer heeft gewisseld. De trainer van Ajax heeft dus nog vier wisselmogelijkheden over. Er bestaat zodoende een kans dat Van 't Schip Ávila alsnog aan de kant houdt.

Opstelling Ajax toen de wedstrijd werd gestaakt:

Gorter, Rensch, Šutalo, Ávila, Hato; Vos, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Van Axel Dongen.

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.