Ajax begint met Bergwijn, Vos en Ávila aan duel met RKC Waalwijk

door Bram Bark 167

Bron Ajax

Ajax begint met Bergwijn, Vos en Ávila aan duel met RKC Waalwijk

door Bram Bark 167

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn heeft de opstelling voor de uitwedstrijd met RKC Waalwijk bekendgemaakt. De oefenmeester heeft opnieuw een basisplaats over voor Silvano Vos. Aanvoerder Steven Bergwijn keert na een blessure terug in de basis. Hetzelfde geldt voor Devyne Rensch, die wel al als invaller binnen de lijnen kwam tegen Feyenoord. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Waalwijk.

Ajax begint met Jay Gorter onder de lat. De doelman krijgt steevast de voorkeur boven aanwinst Diant Ramaj. Remko Pasveer is inmiddels ook weer beschikbaar. In de achterhoede kiest Steijn voor Rensch, Josip Šutalo, Gaston Ávila en Jorrel Hato. Anton Gaaei en Borna Sosa nemen hierdoor plaats op de reservebank. Ávila speelt links centraal, waardoor Hato als linksback gaat spelen.

Op het middenveld mag Vos wederom aan de aftrap verschijnen. Voor de jonge middenvelder is het de derde wedstrijd op een rij dat hij minuten maakt. Tijdens het duel met Olympique Marseille viel hij in de rust in. Tegen Feyenoord begon stond hij in de basisopstelling. De andere twee middenvelders zijn Kenneth Taylor en Steven Berghuis.

In de voorhoede keert aanvoerder Steven Bergwijn terug. Dit gaat ten koste van de plek van Branco van den Boomen. Berghuis schuift een linie naar achter ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord. Brian Brobbey staat in de spits. Carlos Forbs staat als rechtsbuiten opgesteld.

Opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Šutalo, Ávila, Hato; Berghuis, Vos, Taylor; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Wissels Ajax:

Ramaj, Pasveer, Gaaei, Medić, Sosa, Tahirović, Van den Boomen, Akpom, Mikautadze, Van Axel Dongen, Godts, Hlynsson.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.