Amourricho van Axel Dongen

Amourricho van Axel Dongen (29 september 2004) is een Nederlandse aanvaller die vaak in actie komt als linksbuiten. Op 16 januari 2022 debuteerde hij in de Eredivisie en zijn officiële debuut voor de Amsterdammers maakte hij in de KNVB Beker tegen BVV Barendrecht op 15 december 2021.

In mei 2023 werd de aflopende verbintenis van Van Axel Dongen met vier seizoenen verlengd tot de zomer van 2027. Daarnaast maakt de aanvaller sinds zijn contractverlening deel uit van de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hij is sinds 2023 actief in de jeugdopleiding van Ajax en hij ontving in 2021 als grootste talent van Ajax de Abdelhak Nouri Trofee.

Tot op heden speelde Van Axel Dongen drie wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Naast de bekerwedstrijd tegen BVV Barendrecht mocht Van Axel Dongen ook in actie komen tegen Excelsior Maassluis. De aanvaller heeft regelmatig last van blessureleed en hierdoor blijft zijn definitieve doorbraak vooralsnog uit. Hij is vastberaden om eerst te slagen bij Ajax alvorens hij een avontuur elders aangaat.