Ajax bevestigt nieuw contract Van Axel Dongen; aanvaller tekent tot medio 2027

door Jesse ter Haar 55

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt nieuw contract Van Axel Dongen; aanvaller tekent tot medio 2027

door Jesse ter Haar 55

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Amourricho van Axel Dongen heeft een nieuw contract getekend bij Ajax, zo is te lezen op Ajax.nl. De aanvaller had nog een contract tot komende zomer in Amsterdam en die verbintenis is nu met een looptijd van vier jaar verlengd. Het nieuws zat er al even aan te komen, maar nu heeft de club het dus officieel naar buiten gebracht.

Naast de verlenging van het contract kreeg Van Axel Dongen van Ajax' clubleiding te horen dat hij na de zomerstop aan zal sluiten bij het eerste elftal, Ajax 1. De achttienjarige aanvaller krijgt vanaf dat moment de kans om zich te laten zien aan de hoofdtrainer. Wie de eindverantwoordelijke op dat moment zal zijn, is op dit moment nog niet naar buiten gebracht. Momenteel staat John Heitinga voor de groep als hoofdtrainer.

Het in Almere geboren toptalent is sinds het jaar 2013 actief in de jeugdopleiding van Ajax. Zijn grote talent is al enige tijd bekend, want twee jaar geleden ontving hij als grootste talent van Ajax' jeugdopleiding de Abdelhak Nouri Trofee. Datzelfde jaar nog, werd Van Axel Dongen beloond met zijn debuut in Ajax 1. Tijdens Ajax - Barendrecht, een duel in het TOTO KNVB Beker-toernooi, mocht hij zijn eerste minuten in de hoofdmacht maken.

Duels in Ajax 1

Inmiddels staat de teller voor de buitenspeler in Ajax 1 op een totaal van drie wedstrijden. In het bekertoernooi kwam hij naast Barendrecht ook tegen Excelsior Maassluis in actie, terwijl hij ook in de Eredivisie al eens mocht opdraven. Op 16 januari 2022 viel Van Axel Dongen in tijdens een 0-3 uitoverwinning van Ajax op FC Utrecht. Het maken van doelpunten moest de aanvaller die dag nog overlaten aan collega's Antony en Brian Brobbey. Naast zijn wedstrijden in Ajax 1 kwam Van Axel Dongen - die vaak te maken heeft gehad met blessureleed - 23 keer in actie namens Jong Ajax. Driemaal vond hij daarbij het net en viermaal leverde hij een assist af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.