'Ajax bereikt overeenstemming met Van Axel Dongen voor contract tot medio 2027'

door Timo Suur 248

Bron De Telegraaf

'Ajax bereikt overeenstemming met Van Axel Dongen voor contract tot medio 2027'

door Timo Suur 248

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een overeenstemming bereikt met Amourricho van Axel Dongen voor een contract tot medio 2027. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Het talent had een aflopende verbintenis bij de Amsterdamse club.

Volgens de krant kon Van Axel Dongen ook rekenen op interesse van Engelse en Duitse topclubs, maar hij besloot toch om bij te tekenen in Amsterdam. Afgelopen week vertrok Sontje Hansen naar NEC en dus dreigde Ajax met Van Axel Dongen een tweede talentvolle aanvaller kwijt te raken, maar zover komt het dus niet.

De aanvoerder van Jong Ajax wordt in Amsterdam al langer gezien als één van de grotere talenten, maar hij heeft nog niet de stap kunnen maken naar het eerste elftal. Hij is tot nu toe één keer in actie gekomen namens de hoofdmacht. Van Axel Dongen heeft veel last gehad van blessures, maar Ajax houdt vertrouwen in de talentvolle aanvaller. Hij moet komende jaren een vaste waarde worden voor de Amsterdammers volgens De Telegraaf.

Van Axel Dongen mist veel wedstrijden dit seizoen

Van Axel Dongen heeft dit seizoen veel wedstrijden gemist van Jong Ajax. Hij kwam slechts veertien keer in actie namens de belofteploeg. De aanvoerder van Jong Ajax heeft veel duels aan zich voorbij moeten laten gaan wegens blessures. In deze veertien optredens was hij goed voor één doelpunt en twee assists en hij kwam in totaal 602 minuten in actie. Van Axel Dongen zat dit seizoen geen enkele keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.