[Update] Hansen officieel gepresenteerd bij NEC

door Bart Veenstra 417

Bron Voetbal International

[Update] Hansen officieel gepresenteerd bij NEC

door Bart Veenstra 417

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Sontje Hansen vervolgt zijn carrière vanaf het komende seizoen bij NEC. Dat meldt Voetbal International maandagochtend. De twintigjarige aanvaller zet zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de club uit Nijmegen. Hansen vertrekt transfervrij bij Ajax en tekent in Nijmegen een contract tot de zomer van 2027.

Hansen stond jarenlang te boek als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Ajax. Op zijn zeventiende mocht hij al mee op trainingskamp met de selectie van Erik ten Hag. In totaal speelde Hansen twee officiële wedstrijden voor Ajax, maar een echte doorbraak in het eerste elftal van de Amsterdamse club bleef uit. Zijn debuut dateert alweer van zo'n drieënhalf jaar geleden.

Hansen kon contract bij Ajax verlengen

Naar verluidt had Hansen de mogelijkheid om bij te tekenen bij Ajax, maar de aanvaller kiest ervoor om zich bij een andere club verder te ontwikkelen. Zodoende laat hij de Amsterdamse club transfervrij achter zich.

Overigens was NEC niet de enige club met interesse in Hansen. Vanuit Duitsland (FC Augsburg) en België (Standard Luik) was er concrete interesse, terwijl er meer Nederlandse club belangstelling toonden. De voorkeur van Hansen gaat echter uit naar NEC. Bij de club uit Nijmegen krijgt hij volgend seizoen de kans om zichzelf te laten zien in de Eredivisie.

Update - 13.40 uur (9 mei 2023) - Hansen officieel gepresenteerd bij NEC

Sontje Hansen is officieel gepresenteerd als speler van NEC. De aanvaller, die Ajax transfervrij verlaat, heeft bij de Nijmeegse club een contract getekend tot de zomer van 2027. NEC laat via zijn eigen website weten dat Hansen meerdere aanbiedingen op zak had.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij dat NEC met Hansen een nieuwe speler heeft voor het komende seizoen. 'Sontje kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. Hij stond jarenlang bekend als een groot talent bij Ajax en we zijn erg blij dat hij voor ons heeft gekozen. Met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid zien we in hem een waardevolle versterking voor onze selectie. Het is fijn dat we snel hebben kunnen handelen, waardoor Sontje zich direct bij de start van het nieuwe seizoen bij de selectie voegt. We kijken uit naar een mooie samenwerking!'

Ook Hansen zelf is erg blij met zijn transfer. 'Vanaf het eerste gesprek dat ik voerde met Carlos Aalbers, Nick Kersten en de trainer had ik een goed gevoel over NEC Het is een club met mooie ambities en daar wil ik graag aan bijdragen. NEC heeft bewezen dat jongens zich hier goed kunnen ontwikkelen en ik kijk er nu al naar uit om volgend seizoen in het Goffertstadion te spelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.