'Ajax biedt Van Axel Dongen nieuw contract aan; gat tussen club en speler'

door Jesse ter Haar 284

Bron Twitter

'Ajax biedt Van Axel Dongen nieuw contract aan; gat tussen club en speler'

door Jesse ter Haar 284

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Amourricho van Axel Dongen een nieuw contract aangeboden, zo schrijft Fabrizio Romano dinsdagavond op Twitter. De vleugelaanvaller van Jong Ajax kan bijtekenen tot medio 2027, maar er is nog niets zeker.

Volgens de journalist is er immers nog geen sprake van een overeenkomst tussen beide partijen. Er is zelfs nog een gat tussen het aanbod van Ajax en de eisen van Van Axel Dongen en zijn entourage. De achttienjarige aanvaller heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel met blessureleed te maken gehad. Dit seizoen had hij nog een zware enkelblessure, waarna hij weer bij Jong Ajax werd verwelkomd en momenteel kan rekenen op een basisplaats.

Het huidige contract van Van Axel Dongen loopt komende zomer af. Verlengt hij niet, dan kan hij Ajax op transfervrije basis verlaten. Europese topclubs zouden de situatie in de gaten houden en hem graag overnemen, mochten Ajax en het toptalent niet tot overeenstemming komen. Maandag tijdens NAC Breda - Jong Ajax was Van Axel Dongen nog trefzeker tijdens een 2-6 zege.

Van Axel Dongen maakte onder leiding van Erik ten Hag al zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Op 21 december 2021 mocht hij tijdens het bekerduel met Barendrecht speelminuten maken. Een maand later maakte hij ook al minuten in de Eredivisie. Vijf minuten voor tijd viel hij in tijdens een ontmoeting met FC Utrecht. In het bekertoernooi kwam er tegen Excelsior Maassluis nog een derde wedstrijd in Ajax 1 bij, maar daarna stokte de teller.

Van Axel Dongen richt zich op fitheid

Na de genoemde overwinning van Jong Ajax op NAC Breda ging Van Axel Dongen nog in op zijn contractsituatie bij de club. In een interview vertelde hij graag bij Ajax te willen blijven, maar hij is voornamelijk bezig met het fit blijven gedurende een langere periode. 'Mijn doel is om te slagen bij Ajax. Het is de mooiste en beste club in Nederland om jezelf te laten zien', vertelde hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.