Van Axel Dongen niet bezig met aflopende contract: 'Eerst gewoon fit worden'

door Timo Suur 43

Bron Voetbalzone

Van Axel Dongen niet bezig met aflopende contract: 'Eerst gewoon fit worden'

door Timo Suur 43

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Amourricho van Axel Dongen is nog altijd van plan om te slagen bij Ajax, zo vertelt hij in gesprek met Voetbalzone na afloop van het gewonnen duel met NAC Breda (2-6). De vleugelaanvaller was goed voor een doelpunt en verzorgde twee assists.

Als Van Axel Dongen wordt gevraagd naar zijn aflopende contract is hij stellig in zijn antwoord. 'Mijn doel is om te slagen bij Ajax. Het is de mooiste en beste club in Nederland om jezelf te laten zien.' Hij laat weten nu niet echt bezig te zijn met zijn aflopende contract en eerst gewoon fit wil worden. 'Op dit moment ben ik vooral bezig met mezelf, maar natuurlijk wil ik wel gewoon blijven bij Ajax', zo zegt de jonge aanvaller.

Daarnaast gaat Van Axel Dongen ook in op de gewonnen wedstrijd met NAC Breda. Hij was goed voor een doelpunt en verzorgde twee assists in de overtuigende overwinning op de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. 'Het was een goede wedstrijd van ons team. Ik denk dat ik belangrijk ben geweest voor het team met een goal en twee assists, dat is goed voor mijn zelfvertrouwen.' De vleugelaanvaller is van plan om deze lijn door te trekken en fit te blijven. 'Daarna zien we wel waar het schip strandt.'

Lastig seizoen voor Van Axel Dongen

Van Axel Dongen kent een lastig seizoen met veel ups en downs. 'Ik ben natuurlijk geblesseerd geraakt en nu ben ik weer gewoon volledig terug', zo zegt hij. Hij vindt het belangrijk om nu weer lekker te voetballen. 'Dan komt de rest vanzelf wel. Ik wil nu zoveel mogelijk minuten maken en fit blijven.' De aanvoerder van Jong Ajax is niet bezig met het aansluiten bij het eerste elftal. 'Het gaat erom dat ik zo goed mogelijk bij het eerste elftal aansluit en niet zo snel mogelijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.