Teruggekeerde Suárez scoort direct bij rentree voor Nacional

door Gino Haverkamp 20

Luis Suárez heeft zich gelijk laten gelden bij Nacional, de club waar hij deze zomer bij tekende. Als invaller scoorde de Uruguayaan gelijk bij de 3-0 zege op Rentistas in de competirie.

Suárez begon op de bank, maar viel in de rust in. Amper een kwartier later, in de 58e minuut, gaf de aanvaller gelijk zijn visitekaartje af door de 3-0 te maken en daarmee dus ook de eindstand te bepalen. De 35-jarige spits scoorde met het hoofd uit een corner.

De Uruguayaan keerde deze zomer terug in eigen land door te tekenen bij Nacional. In 2005 debuteerde hij voor die club in het betaalde voetbal, alvorens hij het jaar erop naar Europa trok. Zijn rondreis zat er afgelopen zomer op, toen hij transfervrij vertrok bij Atlético Madrid.

Suárez speelde tussen 2007 en 2011 voor Ajax, waar hij furore maakte. Hij speelde 157 wedstrijden in het wit-rood-wit en was daarin goed voor 111 goals en 66 assists. In het seizoen 2009/10 werd Suárez topscorer van de Eredivisie met 35 goals.