Suárez kiest voor avontuur in geboorteland

door Gino Haverkamp 27

Bron Twitter

Suárez kiest voor avontuur in geboorteland

door Gino Haverkamp 27

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Luis Suárez vervolgt zijn loopbaan bij Nacional. Daarmee keert de aanvaller terug naar Uruguay, zijn geboorteland. Hij begon zijn carrière ook bij Nacional, alvorens hij naar Nederland trok.

In een videoboodschap op Twitter licht hij zijn beslissing om de Europese velden te laten toe. 'In de aankomende uren zullen de laatste details worden opgelost', vertelt hij. Voor hoeveel seizoenen Suárez tekent, is niet bekend.

Suárez was transfervrij nadat zijn contract bij Atlético Madrid afliep en niet werd verlengd. Die club diende hij twee jaar. Daarvoor speelde Suárez jarenlang bij FC Barcelona, waar hij een periode lang deel uitmaakte van een aanvalstrio met Lionel Messi en Neymar, die FC Barcelona in 2017 verliet.

De Uruguayaan werd ook gelinkt aan Ajax, zijn voormalige werkgever. De link kwam echter niet verder dan wat geruchten. Tussen 2007 en 2011 was Suárez in Amsterdam de absolute sterspeler. Kampioen werd hij niet, al maakte hij wel een half jaar lang deel uit van de ploeg die de landstitel won in het seizoen 2010/11, maar hij zette zichzelf wel op de kaart. In 159 officiële wedstrijd was de Uruguayaan goed voor 111 goals.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties