Suárez is welkom bij jeugdclub Nacional: 'Een tango wordt door twee partijen gedanst'

door Jesse ter Haar 27

Bron TyC Sports

Suárez is welkom bij jeugdclub Nacional: 'Een tango wordt door twee partijen gedanst'

door Jesse ter Haar 27

Bron TyC Sports

Laatst geüpdatet

José Fuentes, voorzitter van de Uruguayaanse voetbalclub Nacional, heeft stiekeme hoop op de terugkeer van Luis Suárez. De spits speelde bij de club alvorens hij naar FC Groningen vertrok en een comeback in zijn thuisland zou veel losmaken.

In gesprek met TyC Sports laat Fuentes zich uit over een eventuele terugkeer van de voormalig topspits van onder meer Ajax, Liverpool en FC Barcelona. Er is contact geweest, maar dat was puur informeel. 'We zijn niet in onderhandeling, maar ik heb hem veelvuldig gesproken en hem uitgelegd wat het voor de mensen hier zou betekenen als hij terug naar huis zou keren.'

'De fans houden hier van hem, de zorg is optimaal om hem perfect klaar te maken en hij komt bij een club waar het veld naar hem vernoemd is', zo legt de beleidsbepaler van de Uruguayaanse club uit. Bovendien zou men bij Nacional alles op alles zetten om Suárez fit op het WK in Qatar te laten verschijnen. 'In drie maanden zullen we alles in het werk stellen om hem in bloedvorm naar de nationale ploeg te laten gaan.'

De reactie van Suárez op de boodschap van Fuentes was hartelijk en dankbaar, zo verzekert de voorzitter. 'Een terugkeer naar Nacional, de club waar zijn ster werd geboren en waar hij zijn illustere droomcarrière is begonnen. Die terugkeer is onze ambitie, maar ik zeg eerlijk: een tango wordt door twee partijen gedanst.' Recent werd de oud-Ajacied in verband gebracht met River Plate, maar daar zag hij van af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.