Suárez wijst River Plate af na uitschakeling Copa Libertadores; spits terug op de markt

door BadembaBarrie 136

Bron El País

Suárez wijst River Plate af na uitschakeling Copa Libertadores; spits terug op de markt

door BadembaBarrie 136

Bron El País

Laatst geüpdatet

Luis Suárez is back on the market. De spits leek op weg naar River Plate, maar heeft de Argentijnse topclub afgewezen, na de uitschakeling in de Copa Libertadores, zo vertelt hij aan het Uruguayaanse El País. De toekomst van de spits blijft zodoende onduidelijk.

De geruchten over een mogelijke overgang van Suárez naar Argentinië ontstonden in juni en berustten op waarheid, vertelt de oud-Ajacied. 'Ik was erg enthousiast over de mogelijkheid om naar River te gaan en daar te strijden om de Copa Libertadores', geeft Suárez toe. 'Ik heb er altijd van gedroomd om een prijs te winnen in Zuid Amerika.' Het verliep echter allemaal anders, want River Plate werd in de nacht van woensdag op donderdag uitgeschakeld door stadgenoot Velez Sarsfield. 'Nu River uitgeschakeld is, valt die mogelijkheid weg', is Suárez eerlijk.

Dat Suárez überhaupt dichtbij een overstap naar Argentinië was, mag gerust opvallend heten. De spits leek zelf namelijk lang in te zetten op een langer verblijf in Europa. 'River bleef echter zo erg pushen voor mijn komst dat ik er serieus over na ging denken en er een mogelijkheid ontstond', vertelt Suárez, die aangeeft zich gevleid te voelen door het harde proberen van de Argentijnse grootmacht. 'Je bent blij dat ze zo erg van je lijken te houden. Een speler heeft die liefde nodig en River gaf mij dat.'

Nacional

Suárez was wat dat betreft teleurgesteld in de club waarvoor hij zijn debuut maakte in het profvoetbal, Nacional. De Uruguayaanse topclub deed, ondanks dat Suárez er de jeugdopleiding doorliep en dus debuteerde in het profvoetbal, geen poging de Uruguyaans topscorer allertijden binnen te halen. 'Het verbaast me dat de bestuurders van Nacional me niet eens gebeld hebben om te vragen naar mijn situatie.'

Zodoende gaat Suárez' blik terug op Europa, waar hij van drie clubs aanbiedingen heeft liggen, volgens El País, dat verder geen namen noemt. De naam van Suárez is de afgelopen jaren wel eens in verband gebracht met Ajax, maar in de huidige transferperiode lijken vooral de fans vurig te hopen op een terugkeer van de publiekslieveling, die zelf altijd aan heeft gegeven ooit nog eens terug te willen keren. Waar de toekomst van Suárez - die sinds zijn vertrek bij Atlético transfervrij is - daadwerkelijk ligt, zal echter moeten blijken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.