'Suárez kiest voor Argentijns avontuur bij River Plate'

door Bart Veenstra 84

Bron TyC Sports, Direct TV

'Suárez kiest voor Argentijns avontuur bij River Plate'

door Bart Veenstra 84

Bron TyC Sports, Direct TV

Laatst geüpdatet

Luis Suárez lijkt hard op weg naar de Argentijnse club River Plate. Volgens de Argentijnse media TyC Sports en Direct TV is de transfer van de oud-Ajacied al in kannen en kruiken.

Na het vertrek van Julian Alvárez naar Manchester City heeft River Plate behoefte aan een nieuwe spits. In die zoektocht is het uitgekomen bij Suárez, die na zijn vertrek bij Atlético Madrid transfervrij is.

Lange tijd leek het erop dat Suárez in Europa zou blijven voetballen. De Uruguayaan had zelf ook zijn zinnen gezet op een langer verblijf op de Europese velden, maar volgens TyC Sports is het aantal Europese opties flink geslonken voor Suárez. Zodoende rook River Plate zijn kans en als we de geruchten moeten geloven, is een transfer nu een kwestie van tijd.

Trainer Marcel Gallardo wilde na de wedstrijd van River Plate tegen Lanús nog niet bevestigen dat Suárez naar de club komt. 'We hebben een goede kans hem vast te leggen. We hebben al eerder een poging gedaan en toen was hij enthousiast. Als hij dat niet was geweest, zaten we hier niet op hem te wachten. Je hoeft ook niet tegen mensen te liegen, je hoeft niet te veel enthousiasme op te wekken.'

Schreuder sprak geruchten omtrent Suárez al tegen

Alfred Schreuder, de nieuwe trainer van Ajax, ging afgelopen vrijdag tegenover ESPN nog in op de geruchten omtrent Luis Suárez. De oefenmeester sprak direct duidelijke taal. 'Ik heb daar nooit iets over gehoord. Ik heb daar met niemand contact over gehad', zei Schreuder.

Als assistent-trainer van FC Barcelona maakte Schreuder Suárez van dichtbij mee. 'Ik ken hem van Barcelona. Het is een geweldenaar. Bij Ajax zijn we met iets bezig, maar over zijn naam heb ik nooit iets gehoord. Het is niet aan de orde.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.