De Lang: 'Startpunt is het huidige elftal, daar hebben we waar we naartoe willen op losgelaten'

door Jari Perridon 245

Bron De Telegraaf

De Lang: 'Startpunt is het huidige elftal, daar hebben we waar we naartoe willen op losgelaten'

door Jari Perridon 245

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Marijn Beuker en Kelvin de Lang zijn nog op zoek naar een zogeheten "hoofd opleidingen" en ze zijn bezig met de transfers voor komende zomer, zo laten zij weten in een interview met De Telegraaf. Door de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur is de eerste vacature door de clubleiding ingevuld. De Amsterdammers zijn ook nog op zoek naar een nieuwe algemeen directeur.

Het lijkt er op dat Beuker en De Lang tot na de zomer wachten met het aanstellen van een hoofd opleidingen. Hoewel de bestuurlijke chaos bij Ajax enorm was, houden de twee het hoofd koel. 'Ik knijp me niet in mijn arm omdat we nu de technische bazen van Ajax zijn. Maar dat komt ook doordat het op dit moment geen droom is om in te zitten', is Beuker van mening. 'Bovendien hebben we ook niet veel tijd om daarover na te denken. We hadden de toekomstplannen al redelijk helder staan, maar vervolgens ontstond de ophef rond Alex en moesten Kelvin en ik met zijn tweeën vol in de actiestand', verduidelijkt de directeur voetbal van Ajax.

'We zitten in een tunnel, waarin we de focus zoveel mogelijk op het sportieve gedeelte willen houden', stelt De Lang. 'Er gebeurt dit seizoen zó veel, waardoor het lijkt alsof we drie jaar in één beleven. Maar we hebben wel alle vertrouwen dat we een goede invulling aan de organisatie zullen geven. Ajax staat erom bekend mensen die talentvol zijn een kans te geven, ongeacht de leeftijd. Dat geldt niet alleen voor spelers, maar ook voor trainers en kennelijk ook voor ons in onze functies.'

Beuker en De Lang kennen hun eigen kracht

De taakverdeling van de twee belangrijke schakels binnen de organisatie is helder. 'Wat ik heel prettig vind, is dat er bij ons een heel duidelijk verschil is in expertise. Marijn zit heel erg op de methodologie: hoe leiden we op, hoe scouten we en hoe gaan we vanuit de jongste jeugd tot en met het eerste elftal met onze spelers om? Mijn kracht ligt vooral in het contact met de spelers en hun agenten', vindt De Lang.

'De verdeling is niet alleen werk-technisch, maar onze huidige rollen sluiten ook goed aan bij onze ervaringen en kwaliteiten. We nemen samen beslissingen, maar het is duidelijk wie wat doet. Het startpunt is het elftal van nu en daar hebben we waar we naartoe willen op losgelaten.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.