[Update] 'Gesprekken tussen Maduro en Almere City in afrondende fase'

door Jari Perridon 284

Bron Voetbal International

[Update] 'Gesprekken tussen Maduro en Almere City in afrondende fase'

door Jari Perridon 284

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro lijkt te gaan vertrekken bij Ajax, zo meldt Voetbal International. De assistent-trainer is de belangrijkste kandidaat om de trainersfunctie bij Almere City te gaan bekleden. De huidige trainer van Almere City, Alex Pastoor, vertrekt na dit seizoen bij de club. Almere City is met Ajax in gesprek over de voorwaarden voor het loslaten van Maduro.

Nadat bekend werd dat Alex Pastoor Almere City ging verlaten na dit seizoen, ging de club met meerdere kandidaten in gesprek. Zo werd er met Rick Kruys gesproken, maar die is inmiddels alweer van de lijst met kandidaten verdwenen. Almere City wil nu vol voor Maduro gaan als hoofdtrainer van de club. De gesprekken tussen Ajax en Almere City lopen, maar er moet nog wel het een en ander gebeuren voordat het daadwerkelijk rond is.

Maduro had ook opties om verder te gaan bij Ajax. Hij kon namelijk aan de slag als hoofdtrainer van Jong Ajax. De oud-prof geeft de voorkeur aan het op eigen benen staan in de Eredivisie en dat kan nu bij Almere City. Afgelopen zomer kwam Maduro nog over van Almere City om als assistent-trainer van Maurice Steijn aan de slag te gaan bij Ajax.

Maduro was kort interim-coach

Na het ontslag van Steijn was Maduro kort de interim-coach. Hij coachte destijds de wedstrijden tegen PSV in Eindhoven (5-2) en tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League (2-0). Beide wedstrijden gingen verloren. Vervolgens werd hij een van de assistenten van John van 't Schip. Zijn contract in Amsterdam loopt nog tot medio 2026.

Maduro speelde in totaal 107 wedstrijden voor Ajax, waarna hij een mooie carrière tegemoet ging. Zo speelde hij onder andere bij Sevilla en Valencia. In Nederland speelde hij ook nog een tijdje bij FC Groningen. In 2018 zette hij een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer, waarna hij aan de slag ging als trainer. Zo was hij assistent-trainer bij verschillende jeugdteams van Oranje en was hij coach van de belofteploeg van Almere City. Vervolgens werd hij bij het eerste elftal van Almere City gehaald om assistent te worden van Pastoor. Nu kan hij hem opvolgen bij zijn oude club. Eerder leek het er nog op dat Maduro niet meer in beeld was als mogelijke hoofdtrainer.

Update - 13.35 uur (26 april 2024) - 'Gesprekken tussen Maduro en Almere City in afrondende fase'

Hedwiges Maduro gaat Alex Pastoor opvolgen als trainer van Almere City, zo meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De gesprekken met de huidig assistent-trainer van Ajax bevinden zich in de afrondende fase, zo laten bronnen rond de club uit Flevoland weten. Maduro was eerder al assistent-coach bij Almere City.

Met Pastoor aan het roer lijkt Almere City zich te gaan handhaven in de Eredivisie. De club heeft een voorsprong van negen punten op de nummer zestien RKC Waalwijk. De Waalwijkers hebben nog wel een duel extra te spelen. De nummer zestien speelt na het seizoen play-offs voor promotie en degradatie. Almere City kan in ieder geval niet meer rechtstreeks degraderen. De voorsprong op de nummer zeventien - FC Volendam - is groot genoeg.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.