Hedwiges Maduro

Hedwiges Maduro (13 februari 1985) is een voormalig profvoetballer van onder meer Ajax en Valencia CF. Maduro werd in juni 2023 bij Ajax aangesteld als assistent-trainer. De oefenmeester kwam over van Almere City, waar hij sinds 2021 assistent-trainer was.

Maduro, geboren in Almere, speelde in de jeugdopleidingen van ASC Waterwijk, Sporting Flevoland en Omniworld voordat hij in 2003 bij Ajax ging spelen. Bij de Amsterdamse club speelde hij tussen 2004 en 2007 in het eerste elftal. In totaal speelde Maduro liefst 107 wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij goed voor elf doelpunten. Maduro zou daarna nog spelen voor Valencia CF, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia. De voormalig middenvelder speelde bovendien achttien interlands voor het Nederlands elftal.

Na zijn voetbalcarrière zagen we Maduro als analist bij FOX Sports/ESPN, al was het al snel duidelijk dat hij het trainersvak in wilde duiken. In het seizoen 2018/19 was hij assistent-trainer bij Jong Oranje, waarna hij een seizoen later assistent-trainer was bij Oranje O18. In 2020 ging Maduro aan de slag bij Almere City. Bij die club was hij twee jaar lang de trainer van Almere City O21. Vanaf het seizoen 2021/22 werd hij ook assistent-trainer bij het eerste elftal van de club uit Flevoland. Met Almere City wist Maduro in het afgelopen seizoen, via de play-offs, te promoveren naar de Eredivisie.

Bij Ajax raakte men onder de indruk van de tactisch sterke Maduro. Na onderhandelingen met Almere City wist Ajax de voormalig speler van de club te halen. Maduro heeft bij Ajax een contract als assistent-trainer getekend tot de zomer van 2026.

Mislintat over Maduro

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat liet weten blij te zijn met de komst van Maduro. 'Het is voor ons belangrijk dat Hedwiges erbij komt. Ik ben erg blij dat we alle trainersposities voor het eerste elftal nu hebben ingevuld. Wij realiseren ons dat het voor Almere City lastig was om direct na hun promotie geconfronteerd te worden met onze interesse in Hedwiges. We zijn de club dankbaar dat het op deze respectvolle manier is gegaan en we hem hebben kunnen toevoegen aan onze technische staf. De specifieke kwaliteiten van Hedwiges passen precies in het plaatje dat wij voor ogen hadden om onze trainersstaf te completeren.'