Maduro toch níét in beeld bij Almere City: 'Ze gaan geen afkoopsom betalen'

door Jesse ter Haar 36

Bron ESPN

Maduro toch níét in beeld bij Almere City: 'Ze gaan geen afkoopsom betalen'

door Jesse ter Haar 36

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is toch níét in beeld om de nieuwe trainer van Almere City te worden, zo vertelt Hans Kraay jr. bij ESPN. De oefenmeester werd eerder in verband gebracht met de club waar hij eerder actief was als assistent-trainer, maar hij lijkt niet langer in beeld bij de nummer twaalf van de Eredivisie.

Na het huidige seizoen houdt Alex Pastoor het voor gezien als hoofdtrainer van Almere City. De oefenmeester trekt zich voor even terug uit de voetballerij, tenzij hij de kans krijgt om bij een topclub aan de slag te gaan. Maduro werd al snel genoemd als één van de namen om hem op te volgen. Wel werd toen al genoemd dat Almere City ook in gesprek zou zijn met Rick Kruys.

Recent sprak Kraay jr. met Johan Hansma en John Bes, de technisch manager en algemeen directeur van de club uit Almere. 'Ik vroeg hen hoe het zat met de nieuwe trainer. Hedwiges Maduro is géén kandidaat. Ik heb toen gevraagd waarom niet, omdat ze hem heel hoog hebben zitten. Dat hebben ze nog steeds, maar ze gaan geen afkoopsom betalen voor een trainer.'

Zodoende lijkt de toekomst van de oud-speler van Ajax in Amsterdam te liggen. Hij kwam in de vorige zomer over van Almere City, waar hij de rechterhand van Pastoor was. Ajax betaalde een transfersom om hem over te nemen en voegde hem toe aan de technische staf van toenmalig hoofdtrainer Maurice Steijn. Al voor de jaarwisseling lag de oefenmeester er echter uit en na een week waarin Maduro eindverantwoordelijk was, trad John van 't Schip aan als nieuwe trainer.

Rol van Maduro

Ook onder Van 't Schip bleef Maduro onderdeel van de technische staf van Ajax 1. Ondertussen bleef de ambitieuze voetbaltrainer bezig met zijn trainerspapieren, waardoor hij recent voor één wedstrijd voor de groep stond bij Jong Ajax en werd beoordeeld door een beoordelaar van de KNVB. De beloften verloren het duel met FC Den Bosch met 2-0.

Voor volgend seizoen is het nog niet geheel duidelijk wat de rol van Maduro gaat worden. Er gaat een frisse wind waaien binnen de technische staf van Ajax 1, maar het is niet uitgesloten dat Maduro die schifting overleeft. Naar verluidt is er voor hem ook de mogelijkheid om bij Jong Ajax aan de slag te gaan.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.