'Valkanis vertrekt na huidig seizoen bij Ajax, Maduro en Bakkati wacht mogelijk nieuwe rol'

door Jesse ter Haar 158

Bron Voetbal International

'Valkanis vertrekt na huidig seizoen bij Ajax, Maduro en Bakkati wacht mogelijk nieuwe rol'

door Jesse ter Haar 158

Bron Voetbal International

Michael Valkanis zal na het huidige seizoen vertrekken bij Ajax, zo meldt Voetbal International dinsdagavond. Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati behoren komend seizoen eveneens niet meer tot de technische staf van Ajax 1, maar zijn nog met de club in gesprek over een nieuwe rol.

Valkanis kwam tegelijkertijd met John van 't Schip, in oktober 2023, naar Ajax. De twee moesten, samen met de rest van de technische staf, Ajax naar betere tijden begeleiden na een teleurstellende seizoenstart onder leiding van Maurice Steijn. Al snel klommen de Amsterdammers naar de vijfde plekken in de Eredivisie, maar daar stokt het al enige tijd. Sterker nog: mocht Ajax donderdag onderuitgaan tegen Go Ahead Eagles, dan kan het de vijfde plek kwijt zijn.

Net als Van 't Schip zal Valkanis volgend seizoen dus geen deel meer uitmaken van de technische staf. Waar eerstgenoemde verdergaat als Head of Coaching, zal laatstgenoemde de club definitief verlaten. Van 't Schip zal vanuit zijn nieuwe rol jeugdtrainers gaan begeleiden op Sportpark de Toekomst.

'Met Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati wordt nog gekeken naar hun rol', zo valt te lezen. Geheel zeker lijkt het nog niet, maar de twee lijken te kunnen uitkijken naar een nieuwe rol binnen de club. Mogelijk kan Maduro - wie de club graag wil behouden - aan de slag bij Jong Ajax, waar Dave Vos na het huidige seizoen hoogstwaarschijnlijk doorschuift naar Ajax 1. Volgend seizoen moet één assistent-trainer de doorstroming vanuit Jong Ajax in de gaten houden en daarvoor lijkt Vos bij uitstek de geschikte persoon.

Frisse wind bij Ajax 1

Tegelijkertijd is het niet uitgesloten dat ook Maduro komend seizoen nog tot de technische staf van Ajax 1 zal behoren. Er gaat een frisse wind waaien, maar dat hoeft de oud-Ajacied niet direct zijn functie te kosten. Een stap naar Jong Ajax ligt echter wel op tafel. Naast Vos, de huidige trainer van Jong Ajax, moeten er 'nieuwe specialisten' aan de technische staf worden toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is een staflid die de spelhervattingen van de Amsterdammers moet gaan finetunen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.