'Ajax en Van ’t Schip gaan voor nieuwe rol als ’head of coaching’ op De Toekomst'

door Bart Veenstra 148

Bron De Telegraaf

'Ajax en Van ’t Schip gaan voor nieuwe rol als ’head of coaching’ op De Toekomst'

door Bart Veenstra 148

Bron De Telegraaf

John van 't Schip zal vermoedelijk na dit seizoen in de jeugdopleiding van Ajax de rol van head of coaching gaan vervullen. Dat schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. De huidig interim-trainer van de Amsterdamse club liet donderdag weten dat hij na dit seizoen geen hoofdtrainer meer zal zijn.

In plaats van de rol van hoofdtrainer kiezen Ajax en Van 't Schip ervoor dat hij de jeugdtrainers op Sportpark de Toekomst gaat coachen, zo valt te lezen. 'Samen met directeur voetbal Marijn Beuker bewaakt hij in die hoedanigheid op technisch en tactisch gebied de Ajax-lijn en de normen en waarden van de Amsterdamse club', schrijft de ochtendkrant. Voor Van 't Schip zou nu een contract tot de zomer van 2027 klaarliggen. 'Een verbintenis voor meerdere jaren is de wens van Ajax en mijn wens', zei Van 't Schip donderdag op de persconferentie.

'In de interlandperiode kon ik een aantal dagen anders invullen en heb ik met de clubleiding over mijn toekomst gesproken', zei Van 't Schip, die meerdere keren aangaf dat hij het op dit moment vooral over het huidige seizoen wil hebben en niet te veel over het komende seizoen. 'De rol die ik na de zomer vervul, is nu niet belangrijk.'

Ajax gaat in eerste instantie voor coach uit Nederland

Waar de spelers en Van 't Schip zich op dit moment focussen op minimaal het behouden van plek vijf, richten beleidsbepalers Alex Kroes en Beuker zich op de opvolging van de oefenmeester. 'Daar wil ik op dit moment ook niet mee bezig zijn', zei Van 't Schip daar nog over. Volgens De Telegraaf gaat de voorkeur van Ajax in eerste instantie uit naar een Nederlandse coach. Men zal pas doorschakelen naar een buitenlandse trainer als de geschikt geachte coaches niet haalbaar blijken. Eerder werd Pepijn Lijnders genoemd. Hij zou een optie zijn, maar (vooralsnog) niet als de nieuwe hoofdtrainer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.